Aktuālie piedāvājumi grupu braucieniem Ludzas novadā

Tuvojoties tūrisma sezonas aktīvajam posmam, esam apkopojuši jaunumus un aktuālos piedāvājumus, kas aktuāli grupu izbraucieniem. Katrs no Ludzas novada virzieniem- Ludza, Cibla, Kārsava un Zilupe piedāvā vismaz vienas dienas programmu ceļotājiem, kuru pēc vajadzības var pielāgot jebkuram vecumam un interesēm.

Ludzas pilsēta, sakarā ar būvdarbiem pilskalnā, šogad nepiedāvās šī objekta apmeklējumu, dēļ drošības apstākļiem, bet skatu uz pilskalnu un Ludzas apkārtni, aicinām baudīt no Baznīcas kalna laukuma. Pilsētas jaunums ir audiogids trīs valodās- latviešu, angļu un krievu, kas piemērots gan individuālajām pastaigām, gan grupu ekskursijai pilsētvidē. Tāpat nemainīgi grupas uzņem arī pilsētas populārākie tūrisma objekti kā Ludzas Novadpētniecības muzejs, Amatnieku centrs un Latgaļu kukņa ar autentiskiem vietējiem ēdieniem, Ludzas Lielā sinagoga, tāpat arī izbraucieni ar plostu, gan ar muzikālo pavadījumu, gan ar iespēju uz plosta baudīt pusdienas vai vakariņās. Aizvadītās vasaras jaunums- pontona tilts, viesus gaida arī šajā sezonā.  Garšvielu, sukāžu un tēju ražotāji SIA “Organic Products” piedāvā izgaršot Latgales garšu nianses, vietējo labumu veikals “Cymuss” gaida iegriezties un iegādāties ko gardu arī līdzņemšanai uz mājām. Salons “Pelnrušķītes sapnis” piedāvā gan iejušanos pārģērbjoties dažādos senatnes tēlos, gan meistarklases un sajūtu taku.

Ciblas virzienā rosīgais Līdumnieku ciems uzņems gan radošās atpūtas centrā “Līdumnieki”, kur var apgūt dažādas prasmes- aušanu, adīšanu, pat kalēja amatu, gan nobaudīt tikko ceptu maizi, gan turpat līdzās esošā novada vēstures mantu krātuve ar II Pasaules kara ekspozīciju un interesantiem stāstiem. Jebkuros laikapstākļos skaista ir Eversmuižas dabas taka, kas izlīkumo gar Iļžas upes krastu un blakus mītošais Eversmuižas pils-cietoksnis. Baložu sētā saimnieks iepazīstinās ar lauku dzīvnieku daudzveidību un daudzskaitlīgo baložu saimi, bet saimniece pacienās ar gardumiem, kas tapuši no saimniecības labumiem.

Kārsavas puses jaunums ir kultūrvēstures centrs “Līču mājas” ar mūsdienīgu ekspozīciju par Kārsavas un apkārtnes vēstures līkločiem. Papildus piedāvā arī ekskursiju pa pilsētu un tuvumā esošo pirmo dzelzceļa līniju Baltijā- Bozovas ciemā. Malnavas ciems, kas ir bagāts ar apskates vietām piedāvā gan gardas pusdienas mājas restorānā “Dzīles”, gan ciemošanos “Latgolys šmakovkys” dedzinātavā, Malnavas muižas plašo teritoriju ar parku un aktīvās atpūtas parku “Zīdūņs”.

Zilupes puses populārākie un interesantākie maršruti-  Pasienes suņu stāsti laika griežos -ar īstu suņu piedalīšanos; Dabas simfonija zirgu ratos –  ar Svetlanas Lipinskas zirgu pajūgu, seglotu zirgu, mīļdzīvnieku piedalīšanos; Latvijas robežsardze Zilupes apkaimē  1920 – 1941. gads – dabā atrodam un izpētam  Latvijas pirmsokupācijas brīvvalsts laika robežapsardzības kordonus, iepazīstam apkaimes vēsturi caur bijušo un esošo robežsargu stāstiem un Zilupes Filmu ciems (šogad Rolanda Kalniņa jubilejas gads, līdz 10 gadu vecumam dzīvoja Zilupē). Pieejamas dažādas amatnieku darbnīcas– filcētājas piedāvā izgatavot ziedu piespraudi, avīžu pinēja – groziņu, podnieks- ģimenes portretu no māla, floras dizainere – puzuru un  gadskārtu rotājumu izgatavošanu no dabas materiāliem. Goršanovu drava – vaska sveču izgatavošanas darbnīcu. Un, protams, Pasienes Sv. Dominika Romas katoļu baznīca, kas ir viena no krāšņākajām katoļu baznīcām Latgalē.

 

Tūrisma sezonas atklāšanas velobrauciens Ciblā

5. maijā Ludzas novada tūrisma centrs aicina uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas velobraucienu pa marķētu velomaršrutu Nr. 792 “Cibla un apkārtne”. 22 km garais velomaršruts izved cauri Ciblas un Felicianovas ciemiem,

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās