Tūrisma izstāde “ADVENTUR 2016” Lietuvā

vivatour16

Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” no 22. līdz 24. Janvārim, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, konferenču centrā “LitExpo”, piedalījās  tūrisma izstādē “ADVENTUR 2016”, piedāvājot Latgales pašvaldību sagatavotos tūrisma mārketinga materiālus.

Kā katu gadu, arī šogad lietuvieši dalījās patīkamās atmiņās par Latgalē redzēto, izgaršoto un piedzīvoto.  Liela interese bija tieši no Lietuvas tālākā reģiona – Žemaitijas. Kā paši uzsver, tuvākās vietas – Kurzemes puse un Rīga jau esot iepazītas, tagad tūristi lūkojas uz vēl neiepazīto Latgales novadu. Šogad lietuviešos  interesi raisīja pagājušjā gadā septembrī Aglonā uzstādītais   Lietuvas karaļa Mindauga un viņa sievas Martas piemineklis.

Latgales tūrisma nozarei Lietuva šobrīd  ir viens no visnozīmīgākajiem ārvalstu mērķa tirgiem, kas ierindojas augsti prioritāro tūrisma tirgu segmentā. Piemēram, Daugavpilī lietuvieši ir vislielākais ārvalstu tirgus, kas veido ne tikai tūristu, bet arī ceļotāju segmentu. Bieži vien lietuvieši apmeklē Daugavpili, lai iepirktos, pavadītu laiku tūrisma objektos, noskatītos koncertus un teātra izrādes. Tādejādi dodot būtisku pienesumu pilsētas ekonomikai. Lietuvieši Latgales reģionā labprāt apmeklē dabas, kultūrvēsturiskos, t.sk. arī sakrālos objektus. Mūsu  tuvākie kaimiņi ceļo kopā ar ģimeni, tāpēc tiem ir interese par piedāvājumiem, kas paredzēts ģimenēm ar bērniem.

Sadarbojoties Latgales Plānošanas reģionam, Latgales reģiona attīstības aģentūrai un Latgales pašvaldību tūrisma speciālistiem, tūristiem tiek pozicionēts ceļojumu galamērķis “Baltijas ezeru zeme”, kurā ietilpst Latgale un Aukštaitija. Darbojoties vairākos pārrobežu projektos, abos reģionos ir uzlabota tūrisma infrastruktūra, izstrādāti jauni pārrobežu maršruti un izdoti kopīgi mārketinga materiāli. Tas viss veicina “Baltijas ezeru zemes atpazīstamību”.

Gan Somija, gan Lietuva ir valstis, no kurām tūristu skaits Latvijā pērn ir īpaši pieaudzis. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2015. gada 9 mēnešos mūsu valsts viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoti 69 tūkstoši (+12,4%) somu un 117 tūkstoši (+23%) lietuviešu. Somu tūristi mūsu zemē pavadījuši 124 tūkstošus (+8,5%) nakšu, bet mūsu dienvidu kaimiņi – 203,5 tūkstošus (+18,5%) nakšu.

Latvijas nacionālajā stendā Lietuvas izstādē strādāja  Latgales Tūrisma asociācijas “Ezerzeme”,  Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra, Kurzemes Tūrisma asociācijas, Latvijas Kempingu asociācijas, LIVE RIGA, Baltijas Medicīnas tūrisma centra, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas, Vidzemes Tūrisma asociācijas, kā arī Zemgales Tūrisma asociācijas tūrisma speciālisti.

 

Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” dalību abās starptautiskajās izstādēs nodrošina Latgales pašvaldību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras,  un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsts.

 

Informāciju sagatavoja:

Lolita Kozlovska

 

Papildus informācija:

Līga Kondrāte

Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja

+371 29467925

 

 

Herewith we would like to thank you for your participation in the international exhibition of tourism, travel and active leisure “ADVENTUR2016” held on January 22-24 at “Litexpo” Exhibition Centre, Vilnius.

Statistics:

Exhibitors: 230

Total area of the Exhibition – 10. 000 sq.m. (3.200 neto space).

The exhibition area and the number of participants increased by 36 percent.

Adventur 2016 was visited by 24.787 people.

We hope that Adventur 2016 was a real success and left good impressions for your company and your guests and look forward to meeting you at the Adventur 2017 will be held on 20-22 January, 2017.

Enclosed please find the questionnaire regarding the Adventur’ 2016. We would be grateful for your cooperation in answering this questionnaire till the February 15.

http://apklausa.lt/f/adventur-2016-wad2jpn/answers/new.fullpage

Have a nice weekend

 

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās