Ludza aicina tūristus starptautiskajā tūrisma izstādē “Balttour 2019”

Jau divdesmit sesto reizi no 1. līdz 3. februārim Ķīpsalā (Rīga) notika starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2019”. Izstādē piedalījās 850 dalībnieki no 41 valsts. Lai apmeklētāji neapjuktu bagātīgajā informācijas klāstā, “Balttour” jau tradicionāli noritēja divās hallēs – “Apceļo pasauli!” un “Atklāj Latviju!”. Latgales jauna dizaina stendā Ludzas novada TIC speciālisti sirsnīgi aicināja apmeklēt senāko Latvijas pilsētu Ludzu un pierobežu. Ar prieku varam secināt- Latgale Latvijas iedzīvotājiem joprojām ir populārs un iemīļots ceļojumu galamērķis, Ludzu daudzi pazīst un vēlas atkārtoti apciemot, ieguvuši te draugus un jaukas atmiņas.

 “Apceļo pasauli hallē” varēja doties pēc eksotiskākām izjūtām un iepazīt pasaules iecienītākos galamērķus. Šeit savus labākos piedāvājumus prezentē arī Latvijā lielākie tūrisma operatori un aģentūras. Atpūta pasaules labākajos kūrortos, saulainās pludmalēs, kāpšana kalnos un došanās kruīza ceļojumā –šos ceļojumus izstādes dienās varēja nopirkt ar atlaidēm, kas daudziem ceļotājiem lika steigties uz izstādi.

Rosīga un sirsnīga gaisotne ir tas, kas raksturo halli “Atklāj Latviju!”. Te ik gadu tiek piedāvāts Latvijas tūrisma ļoti daudzveidīgais piedāvājums: no tradīcijām līdz mūsdienīgiem un inovatīviem piedāvājumiem, no laiskas atpūtas ezera krastā līdz trakiem piedzīvojumiem atrakciju parkos, no jūras piekrastes līdz pat Latvijas pierobežai. Te sev tīkamu atpūtas veidu atrod gan tie, kas dod priekšroku atpūtai laukos, gan tie, kuri izvēlās palikt pilsētā, gan velomaršrutu un motobraucienu cienītāji.

Šajā hallē ceļotāji tika aicināti pavadīt savas brīvdienas arī Latgalē. Ik gadu visu Latgales tūrisma informācijas centru pārstāvji, apvienojas vienā kopīgā stendā, lai stāstītu ne tikai par sava novada tūrisma piedāvājumu, bet arī prezentētu Latgali kā vienotu galamērķi. Šogad Latgale sevi izstādes apmeklētājiem prezentēja jaunā veidolā, izceļot savu mazāk iepazīto pusi. Mainījās kopīgā stenda vizuālais noformējums, kļūstot dizainiski modernāks, kompaktāks un “vieglāks”. Stendā dominēja baltā, melnā un zaļā krāsa, kas veiksmīgi sasaucās ar stenda centrālo rotu- jaunā tūrisma objekta “Moto & Metal NESTER CUSTOM mākslas galerija” (Preiļi) eksponāts – greznais motocikls, dāma un citi. Tā ir unikāla metāla eksponātu galerija, kurā mākslas darbi izveidoti no auto un motociklu detaļām. Jaunās galerijas atklāšana Preiļos gaidāma 11. maijā. Sniegbaltais motocikls un no metāla detaļām izgatavotā dāma varēja tiešām lepoties ar nedalītu uzmanību no izstādes apmeklētāju puses. Latgales tūrisma piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs, tāpēc ikviens ceļotājs te var atrast sev piemērotu atpūtas veidu. Trīs dienu garumā katra novada tūrisma informācijas centru speciālisti apmeklētājiem stāstīja par jaunajiem un jau esošajiem tūrisma objektiem, palīdzēja izvēlēties ceļotājiem piemērotākos galamērķus, atbildēja uz daudziem ar tūrismu saistītiem jautājumiem un veidoja ceļotājiem individuālus maršrutus.

Latgales stendā “Balttour 2019” apmeklētāji acumirklī kļuva smaidīgāki un laimīgāki, jo te par endorfīnu jeb laimes hormonu līmeņa palielināšanu organismā rūpējās “Laimes muzeja” (Krāslavas novads) direktore, aicinot piedalīties radošās aktivitātēs. Tas ir vienīgais šāda veida muzejs Baltijā. Atklāts 2018.gada vasarā kā dāvana Latvijai tās simtgadē. Bet bērnu uzmanību piesaistīja sikspārņi, kas ieradās no “Daugavpils sikspārņu centra”. Skatoties uz pasauli caur 3D brillēm, virtuālajā realitātē nokļūt aicināja Ziemeļlatgales pārstāvji. Maiznīca Dzīles un Šmakovkas muzejs laipni aicināja iepazīt kulināro mantojumu pierobežā. Ludzas un Zilupes, Kārsavas un Ciblas novadi aicināja apceļot pierobežu gan ar ģimeni auto, gan velo un moto tūrēs, kas jau paspējušas kļūt ļoti populāras. Arī šogad sagaidāmas vairākas grupas ar vēlmi doties uz Latgales pierobežu. Ludza ar pilsdrupām, sinagogu, muzeju, atrakcijām, tērpiem un amatu, vēstures un kulināro mantojumu, dziedošo plostu un pasākumiem izraisīja interesi doties pie mums ģimenēm ar bērniem, draugu grupām un velotūristiem un atpūtniekiem. Mūsu uzņēmējiem ir iespēja veidot vēl jaunus interesantu tūrisma objektus un nelielas ražotnes, kas tik ļoti patīk ceļotājiem.

Izstāde-gadatirgus “Balttour 2019” ir ikgadēji tūrisma svētki, kur satiekas tūrisma nozares profesionāļi, speciālisti un cilvēki, kam ceļošana ir dzīvesveids. Cilvēki, kuri šeit ierodas pirmo reizi, atklāj sev daudz jauna, lauž gadiem senus stereotipus un paraugās uz pasauli, tostarp Latgali, citām acīm.

Izstāde ir noslēgusies ar gandarījuma sajūtu par labi paveiktu darbu un apziņu, ka jaunā tūrisma sezona ir pavisam tuvu un Latgales tūrisma objekti ir tai pilnībā sagatavojušies. Izstādes organizatori sola nākošajā gadā domāt par jaunu interesantu koncepciju izstādes organizēšanā vēl lielākas apmeklētāju plūsmas piesaistīšanai.

Par veiksmīgu Latgales pārstāvniecību “Balttour 2019” katra novada tūrisma informācijas centrs saka paldies savai pašvaldībai un biedrībai “Latgales reģiona tūrisma asociācija “Ezerzeme””.

Lai ceļojumiem bagāta, emocijām piepildīta un saulaina jaunā tūrisma sezona!

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās