Filma “Melānijas hronika” arī Ludzā

4. decembrī plkst.16:00 Ludzas Tautas namā tiks demonstrēta latviešu režisora Viestura Kairiša mākslas filma “Melānijas hronika”. Filmas pamatā ir Sibīrijas izsūtījumu pārdzīvojušas latviešu sievietes, rakstnieces Melānijas Vanagas dzīvesstāsts. Tas ir patiess vēstījums par cilvēcības brīnumu, gara plašumu un ciešanu pilnajiem likteņiem Latvijas nācijas lielākajā traģēdijā. Tas ir stāsts par latviešu sievietēm, kurām bija jācieš, jāizdzīvo un jāpārdzīvo, lai vēlāk dzīvotu Latvijā. Filma veidota pēc Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem.

Patiess lepnums, ka vienā no galvenajām lomām filmējies mūsu novadnieks, ar aktierisku harizmu apveltīts jaunietis Edvīns Mekšs. Masu skatos filmā redzēsim mūsu pašu ļaudis no Ludzas un Pildas, kā arī aktierus Sabini Timoteo, Ivaru Krastu, Gunu Zariņu, Maiju Doveiku, Baibu Broku, Lilitu Ozoliņu, Astrīdu Kairišu, Eviju Rudzīti.

Pirms filmas demonstrācijas būs iespēja tikties ar filmas aktieriem un režisoru Viesturu Kairišu un, protams, ar mūsu zvaigzni Edvīnu.

Ieeja uz filmu 2 EUR. Biļetes var pieteikt e-pastā [email protected] un pa tālr. 29436881.

Ludzas Tautas nama direktore V. Razumovska

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās