Veiksmīgi aizritējusi Latgales tūrisma speciālistu dalība tūrisma izstādē “Vakantiebeurs 2016”

Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” no 12.līdz 17.janvārim Latvijas nacionālajā stendā, kuru organizē Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), Utrehtā piedallījās Nīderlandes lielākajā tūrisma izstādē “Vakantiebeurs 2016”, ceļotājus informējot par tūrisma iespējām reģionā un popularizējot tā pievilcīgākos tūrisma objektus.
Tā jau bija trešā reize, kad Nīderlandes tūristi iepazina Latvijas, tostarp, arī Latgales piedāvājumu nesteidzīgai un kvalitatīvai atpūtai. Izstādes apmeklētājiem bija iespēja saņemt Latgales pašvaldību tūrisma speciālistu sagatavotos tūrisma materiālus. Ievērojot pieaugošo nīderlandiešu interesi par aktīvo tūrismu, Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētajā nacionālajā Latvijas stendā, īpaši tika akcentēta ceļošana ar velosipēdiem, kempingu piedāvājumi, dabas un lauku tūrisms, kultūras tūrisms un ievērojamākie Latgales kultūrvēsturiskie objekti, Latgales amatnieki, kulinārais mantojums, ekoloģiskā vide. Liela interese bija par kopīgu ceļošanas maršrutu pa visām trim Baltijas valstīm kopā: Latviju, Lietuvu un Igauniju. Stenda apmeklētājiem tika piedāvāti informatīvie materiāli – Latgales pašvaldību tūrisma speciālistu sagatavotie tūrisma ceļveži un kartes.
Patīkams pasteigums bija uzzināt, ka daudzi holandieši jau bija ceļojuši pa Latgali. Viņi dalījās pozitīvā pieredzē, kā vienu no brauciena mērķiem uzsverot mierīgu atpūtu pie dabas, gardus ēdienus, kuri pa gatavoti no ekoloģiskiem produktiem un pieņemamas cenas.
13. janvārī Latvijas nacionālo stendu izstādē apmeklēja Latvijas vēstniece Nīderlandē Ilze Rūse kopā ar Latvijas goda konsulu Nikolasu Šoltenu (Nicolaas Scholtens) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvi Nīderlandē Egitu Aizsilnieci–Ibemu.
Centrālās statistikas pārvalde informē, ka 2015. gada 9 mēnešos Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs ir apkalpoti vairāk nekā 25 tūkstoši nīderlandiešu, kas ir par 21 % vairāk nekā 2014. gada 9 mēnešos. Nakšņojumu skaits šajā periodā tāpat pieauga par 21 % un sasniedza 50 tūkstošus nakšu. Piemēram, Daugavpilī 2015.gadā Nīderlande bija 8 lielākais ārvalstu mērķa tirgus, liecina Daugavpils tūrisma informācijas centra apkopotie dati.
“Vakantiebeurs” (tulkojumā – brīvdienu birža) ir arī viena no nozīmīgākajām starptautiskajām tūrisma izstādēm Eiropā. TAVA informē, ka izstādi piecu dienu laikā tradicionāli apmeklē vairāk nekā 100 tūkstoši interesentu. Šogad Latvijas nacionālaja stendā piedalījās Latgales reģionālās tūrisma asociācija “Ezerzeme”, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Rīgas tūrisma attīstības birojs, Kurzemes tūrisma asociācija, Vidzemes tūrisma asociācija, kā arī Latvijas Kempingu asociācijas.
Latgales tūrisma speciālistu dalību šajā un citās starptautiskajās izstādēs nodrošina Latgales pašvaldību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsts.
Informāciju sagatavoja:
Lolita Kozlovska

Papildus informācija:
Līga Kondrāte
Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja
+371 29467925

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās