21. maijā – Starptautiskā Akcija “Muzeju nakts 2016”. Tēma: “Durvis”

Šī gada 21. maijā jau divpadsmito reizi notiks starptautiskā akcija „Muzeju nakts”, kuras tēma ir ietverta vienā vārdā – „Durvis”. Viena no pasākuma aktivitātēm Ludzas Novadpētniecības muzejā būs foto izstādes ar nosaukumu “Durvis” atklāšana. Katram mūsu novada iedzīvotājam ir iespēja piedalīties izstādes veidošanā. Proti – līdz 5. maijam aicinām iesūtīt fotogrāfijas ar jūsuprāt interesantākajām durvīm Ludzas novadā. Tās var būt jūsu mājas, skolas, darba vietas, vai jebkuras citas durvis. Sūtot fotogrāfijas, lūdzam pievienot klāt nelielu apraksts, kur šīs durvis atrodas un nelielu informāciju par sūtītāju – vismaz vārds, uzvārds, dzīvesvieta, vecums.Cerot uz jūsu atsaucību, gaidīsim sagatavotos materiālus līdz 5. maijam. Fotogrāfijas varat sūtīt uz Ludzas Novadpētniecības muzeja e-pastu: ludzasmuzejs@inbox.lv. Varbūt Jums ir saglabājušās kādas interesantas durvju detaļas (piemēram, rokturi u.c.) vai agrāku laiku fotogrāfijas, kur ir redzētas durvis, arī labprāt paņemsim uz izstādes laiku!Veidosim izstādi par mūsu novada durvīm kopā!

Ludzas Novadpētniecības muzejs

21. maijā –  Starptautiskā Akcija “Muzeju nakts 2016”. Tēma : “Durvis”

Pasākuma programma:
18.00 – 19.00 – Fotoizstādes “Durvis” atklāšana un arhitekta Pētera Blūma lekcija “Durvju stāsts”.
19.00 – 21.00 – Izstādes “Kā labestībai atvērt durvis”, veltītas dzejnieces Janīnas Tabūnes 80 gadu jubilejai, atklāšana un dzejnieces radu un draugu muzikālais sveiciens.
21.00 – 23.00 – Radošā darbnīca “Durvis burvis” ( vada J. Soikana Ludzas mākslas skolas pedagogi).

Aicinām uz Sadarbnīcu

6.martā, plkst. 13:00 viesnīcas Hotel Lucia telpās Ludzas novada tūrisma centrs aicina nozares uzņēmējus uz Sadarbnīcu kopā ar pieredzes bagāto, atraktīvo kouču Iveta Graudina. Apspriedīsim šīs sezonas galvenos notikumus, radīsim

Latgales garšu mēnesis

Visa marta garumā (no 1. līdz 31. martam) Latgalē ikviens varēs baudīt īpašus piedāvājumus dažādos galamērķos – no tradicionālajiem ēdieniem, kuru receptes mantotas no paaudzēm, pievienojot mūsdienu garšu sajaukumu. Kā