Ruskulovas katuoļu draudze aicina uz Miķeļdienu Kūkovā

29. septembrī Ruskulovas Lurdas Dievmātes Romas katoļu baznīcā ar svētku dievkalpojumu, garīgās mūzikas koncertu, teātra performanci un rudens labumu labdarības izsoli svinēs Mikeļdienu.

Ruskulovas Lurdas Dievmātes Romas katoļu baznīcai ir ļoti bagāta vēsture. Tā ir viena no vecākajam Latgales koka baznīcām. Agrāk draudzē tika koptas dažādas tradīcijas, kas saistītas ne tikai ar kristīgo, bet arī laicīgo dzīvi. Viena no tādām tradīcijām ir Miķeļdienas svinības. Vecāki cilvēki ir stāstījuši, ka savulaik pēc dievkalpojuma baznīcas šķūnī notika večerinkas – bērni gāja rotaļās, lielie dejoja, bet prāvests lasīja avīzes un stāstīja dažādus jaunumus.

Lai atgādinātu par vecajām tradīcijām un radītu jaunas, Ruskulovas draudze aicina ikvienu pavadīt Miķeļdienas pēcpusdienu Salnavas pagasta Kūkovas ciemā (Ludzas novads).

Atzīmējot Miķeļdienu, svētdien, 29. septembrī plkst. 14.00 Ruskulovas Lurdas Dievmātes Romas katoļu baznīcā notiks svētku dievkalpojums. Tam sekos garīgās mūzikas koncerts ar Salnavas kultūras nama garīgo dziesmu ansambli “Pieskāriens”, Salnavas etnogrāfisko ansambli un ciemiņiem no kaimiņu pagastiem. Par baznīcas neparasto vēsturi stāstīs vietējā novadpētniece Gunta Ločmele. Savukārt Salnavas kultūras nama amatierteātris izspēlēs notikumus, kas pirms daudziem gadiem varēja vai nevarēja notikt Kūkovā performancē “Viena diena podnieka sētā”.

Tā kā Miķeļdiena ir rudens ražas svētki, notiks arī mājas labumu izsole, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti baznīcas svečturu restaurācijai. Būs arī cienāšanās ar Miķeļdienas putru un piparmētru tēju.

Gaidīsim ikvienu uz Miķeļdienu Kūkovā. Aicinām ņemt līdzi fotogrāfijas un dalīties atmiņās, kas noderēs tālākiem Ruskulovas Lurdas Dievmātes Romas katoļu baznīcas vēstures pētījumiem.

 

Miķeļdienu Kūkovā organizē Ruskulovas katoļu draudze un Salnavas kultūras nams.

   

Papildu informācija:

Valentīna Kirsanova t: 29471359

Gunta Ločmele t: 26114003

Ministru kabinets (MK) pagarināja pastiprinātā robežapsardzības sistēmas darbības režīmu līdz šā gada 31. decembrim. Pastiprinātais robežapsardzības sistēmas darbības režīms darbosies: Ludzas novadā: Briģu pagastā, Ciblas pagastā, Cirmas pagastā, Isnaudas pagastā,

Zilupes Pilsētas svētki`24 | Zilupei 93

Ar aizraujošu svētku programmu Zilupe aicina svinēt 93. dzimšanas dienu! Šogad, Zilupes pilsētas svētki norisināsies no 22. līdz 24. augustam. Zilupiešiem un pilsētas viesiem ir sagatavota plaša programma – amatnieku

Kārsavas Pilsētas svētki`24 | Rītupes svētki

17. augustā aicinām svinēt Rītupes svētkus! Lai kopīgi atpūstos un baudītu svētku prieku, Kārsavā mīļi gaidīti pilsētas iedzīvotāji un viesi uz dažādām kultūras, atpūtas un sporta aktivitātēm, kas norisināsies no