10.-11.augustā notiks autofotoorientēšanās brauciens “Latgales divdiennieks”

10.-11.augustā notiks autofotoorientēšanās brauciens “Latgales divdiennieks”. Piesakies!

Divas dienas – 10.-11.augustā, kolorītā Latgale plaši ver savas durvis un sauc ciemos gostus– autofotoorientēšanās brauciena “Latgales divdiennieks” dalībniekus!

Autofotoorientēšanās maršruts vedīs uz visām pusēm no Rāznas ezera jeb Latgales jūras – līdz Preiļiem, Ludzai, Zilupei un Dagdai. Šis reģions ir dažādu kontrastu un pārsteigumu pilns, ar bagātīgu kultūrvēsturisko mantojumu, izciliem dievnamiem, muižām un dabas pērlēm. Jums elpa aizrausies, baudot un redzot to visu!

Braucienā būs iekļauts arī “garšīgais” kontrolpunkts ar vietējo mājražotāju produkcijas degustāciju, kā arī “pilsētu medības” un jautri papilduzdevumi.

Šis būs klasiskais autofotoorientēšanās brauciens – kontrolpunkti būs atzīmēti uz papīra kartes, kuru katra komanda saņems brauciena sākumā kopā ar pārējiem materiāliem.

Sestdien, 10.augustā autofotoorientēšanās brauciena ilgums būs 7 stundas. Svētdien, 11.augustā – 4 stundas.

Viss, kas nepieciešams braucienam: vieglais automobilis, vismaz divu cilvēku komanda, digitālais fotoaparāts vai/un viedtālrunis (ar iespēju saņemt un nosūtīt WhatsApp ziņas), personu apliecinošs dokuments braukšanai pa pierobežas joslas autoceļiem, ērti apavi, talismans un labs noskaņojums. Ieteicamā autoceļu karte “Dienvidlatgale.Augšzeme”, jo mūsējā būs ļoti smalka un bez mēroga.

Komandā ir jābūt vismaz 2 cilvēkiem. Maksimāli komandā var būt tik daudz cilvēku, cik pieļauj konkrētā automobiļa ietilpība.

Plašāka informācija par braucienu, nakšņošanas iespējām, kā arī komandu reģistrēšanās braucienam www.brauciens.lv

 

Informācijas avots: Inese Biele, brauciena koordinatore

Ruskulovas katuoļu draudze aicina uz Miķeļdienu Kūkovā

29. septembrī Ruskulovas Lurdas Dievmātes Romas katoļu baznīcā ar svētku dievkalpojumu, garīgās mūzikas koncertu, teātra performanci un rudens labumu labdarības izsoli svinēs Mikeļdienu. Ruskulovas Lurdas Dievmātes Romas katoļu baznīcai ir

Ministru kabinets (MK) pagarināja pastiprinātā robežapsardzības sistēmas darbības režīmu līdz šā gada 31. decembrim. Pastiprinātais robežapsardzības sistēmas darbības režīms darbosies: Ludzas novadā: Briģu pagastā, Ciblas pagastā, Cirmas pagastā, Isnaudas pagastā,

Zilupes Pilsētas svētki`24 | Zilupei 93

Ar aizraujošu svētku programmu Zilupe aicina svinēt 93. dzimšanas dienu! Šogad, Zilupes pilsētas svētki norisināsies no 22. līdz 24. augustam. Zilupiešiem un pilsētas viesiem ir sagatavota plaša programma – amatnieku