Ziemassvētku pasākumi Ludzā.

13. decembrī  plkst. 15.00 visus aicinām uz pilsētas laukumu.  Trešajā Adventā, pilsētas galvenajā laukumā iedegsim un priecāsimies par mūsu egli, kura rotās laukumu līdz vecajam jaunajam gadam.  Blakus staltajai eglei būs daudzas mazas eglītes, kuras aicināsim rotāt ikkkatru, kas atnāks uz svētkiem, atnesot līdzi kādu mantiņu, ko iekarināt mazajās eglītēs.

19. decembrī plkst. 9.00 Ludzas Amatnieku centrs aicina uz Ziemassvētku tirdziņu. (Tālavijas iela 27a). Lauku labumi un amatnieku darbi jūsu svētku galdam.

Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī  plkst. 15.00 ielūdzam uz kinoteātra telpām, lai kopā noskatītos bērnu un jauniešu centra iestudēto lugu „Aizbēgsim no Ziemassvētkiem”.

27. decembrī, plkst. 14.00 aicinām uz kinoteātri, kur tiks demonstrēta dokumentālā filma „Prāta vētra – starp krastiem”. Šis ir stāsts par četriem, atšķirīgiem taču sirdī līdzīgiem skolas biedriem. Viņi piedzima 70. gadu vidū, izauga ar padomju multenēm. Mūsu valsts neatkarības priekšvakarā izveidoja jaunu grupu „Prāta vētra”. Filmas ilgums 1,5 st., ieeja 1 EUR.

28. decembrī, plkst. 18.30 Ziemassvētku muzikālā apvienība aicina visus mūzikas mīļotājus uz labdarības koncertu “Pasaules gaisma”. Koncertā skanēs apvienības skaistākās melodijas, kuras komponējuši mūziķu draugi- latgaliešu komponisti L.Brence, I.Gedroica, T.Lipskis u.c. Koncerts būs kā īpaša dāvana ikvienam klausītājam, projekta “Bērni palīdz bērniem” ietvaros, bet Ludzas maznodrošināto ģimeņu bērniem būs arī dāvanu pakas no Austrijas. Koncerta veidotāji aicina arī koncerta apmeklētājus iesaistīties labo darbu ķēdītē, atnesot uz koncertu zeķes, cimdus, cepures, kādu saldumu, jo ikviena dāvātā lieta priecēs bērnu sirsniņas.

Lai mierīgas ir Jūsu sirdis un gaišas sveces deg Adventa vainagā, lai patiesi laimīgs, veiksmīgs un veselīgs mums visiem ir jaunais Pērtiķa gads!

Ludzas Tautas nama direktore
V.Razumovska

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās