Taku skrējiena ‘Gjensidige Stirnu buks’ ietvaros norisinās kustību izaicinājums

Taku skrējiena “Gjensidige Stirnu buks” ietvaros līdz 30 septembrim četrās Latvijas novadu pilsētās – Ventspilī, Saulkrastos, Baldonē un Ludzā – norisināsies kustību izaicinājums, kurā aicina piedalīties ikvienu dabas mīļotāju vai aktīvistu. Iespējams laimēt arī vērtīgas balvas.

Par godu četriem taku skrējiena “Gjensidige Stirnu buks” posmiem,  četras Latvijas dabas takas – Saulrieta taka (Saulkrasti), Stāstu takas Mazais loks (Baldone), Būšnieku ezera dabas taka (Venstpils) un Mazais Garbaru loks (Ludza) – uz diviem mēnešiem kļūs par izaicinājumu trasēm. Iedzīvotāji, izvērtējot savus spēkus, ir aicināti takas gan izskriet, gan iziet, to beigās saņemot balvas. Precīza izaicinājuma un dabas takas norādes atrodamas te: https://bit.ly/3x73kwJ .

””Gjensidige Latvija” vienmēr ir iestājusies par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Tādēļ sadarbībā ar “Stirnu buks” vēlamies mudināt visus Latvijas iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un kustēties ikdienā. Kustība ir ne tikai par skriešanu vai sacensībām. Ar Latvijas reģionu pilsētu atsaucību, savā izaicinājumā esam iekļāvuši apmeklētāju iecienītās dabas takas. Aicinām ikvienu – jauniešus, pieaugušos un seniorus –, izvērtējot savus spēkus, pieveikt takas sev ērtākā veidā, ejot, skrienot vai nūjojot. Galvenais – būt kustībā!” stāsta ”Gjensidige Latvija” vadītāja Sanita Glovecka.

Visi izaicinājuma dalībnieki, kas būs pievarējuši takas, ar viedtālruņa palīdzību noskenējot takas posmā esošo QR kodu, saņems bezmaksas ”Nelaimes gadījumu apdrošināšanu” diviem mēnešiem. Savukārt prasmīgie skrējēji aicināti taku izskriet, fiksējot rezultātus ar aplikācijas “Strava” palīdzību. Konkursa kārtībā septembra beigās tiks noteikti trīs laimīgie, kuri iegūs dāvanu kartes sev interesējošās apdrošināšanas iegādei.

”Stirnu buks” ir Latvijā populārākais taku skrējiens, kas norisinās jau no 2014. gada. Glovecka norāda, ka cilvēki bieži kļūdaini taku maratonu uztver kā skriešanas sacensības, lai gan ne distances pārvarēšanas laiks, ne skriešanas vai iešanas temps nav nozīmīgs. Organizatori, izveidojot piecas distances, ir parūpējušies, lai trase būtu piemērota cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. Īsākā, vien kilometru garā distance, piemērota pašiem mazākajiem aktīvistiem. Savukārt pieredzes bagātākajiem skrējējiem, atkarībā no posma, ir dota iespēja pievarēt 27–35 kilometrus garas trases.

Vairāk informācijas par ”Gjensidige Latvija” un “Stirnu buks” izaicinājumu Latvijas novados atrodama šeit.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās