Patīkamā svētku pēcgarša

Visu pagājušās nedēļas nogali Ludzā virmoja 840 gadu jubilejas noskaņas: mūzika, dziesmas, draudzīgas tikšanās, dejas, salūts. Uzņēmām dārgus viesus no tuvienes un tālākām valstīm.

Jubilejas dienās notika 4 vērienīgi koncerti. Divos no tiem – “Ludza – pasaku pilsēta” un “Paaudžu sasaukšanās” – piedalījās galvenokārt mūsu vietējie mākslinieki, koncertā “Vēsturiskie sirdspuksti skan tevī, Ludza” – vieskolektīvi no Baltkrievijas Republikas un Lietuvas.

Protams, visvairāk gaidīta bija tikšanās ar Raimondu Paulu. Un šī uzstāšanās Ludzā būs kā leģenda, par ko stāstīs vēl nākamajām paaudzēm.

Ludzāniešus un viesus pilsētas dzimšanas dienā pirms Raimonda Paula koncerta latviešu, latgaliešu un krievu valodā sveica Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, domes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Maslovskis un domes priekšsēdētājas vietniece Jevģenija Kušča.

Visi kultūras pasākumi svētkos bija kupli apmeklēti un katra uzstāšanās tika uzņemta ar patiesu prieku. Prieks, ka nakts deju mūzika šoreiz bija domāta ļoti atšķirīgām gaumēm. Jauniešus sajūsmināja “Bermudu divstūris”. Skatuve burtiski viļņojās deju ritmā. Citiem savukārt interesantāks šķita “Latgalīšu reps”. Labas atsauksmes saņemtas par dīdžejiem un grupu “Vintāža”.

Divas dienas Ludzu pieskandināja pūtēju orķestris, spēlējot gan koncertā, gan svētku tirdziņā. Tomēr ar vislielāko sajūsmu pūtēju uzstāšanās tika uzņemta sestdienas rītā. Modināšana izdevās skaisti!

Svētki pagāja pozitīvā un draudzīgā gaisotnē. Lai mums izdodas šo noskaņu saglabāt arī turpmāk!

Organizatori analizē padarīto, lai nākamā jubileja būtu vēl skaistāka.

Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs pateicas visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kas ar savu piedalīšanos svētku pasākumos apliecināja cieņu Valsts prezidentam Raimonda Vējoņa kungam, maestro Raimondam Paulam un visiem māksliniekiem, kuri piedalījās koncertā.

Par svētku noskaņu gādāja ļoti daudzi ludzānieši: ne tikai mākslinieki un pasākuma organizatori, bet arī visi tehnisko darbiņu veicēji, brīvprātīgie palīgi. Paldies katram, kas ar savu darbu, atsaucību palīdzēja radīt šos svētkus gan mums pašiem, gan ciemiņiem.

Vanda Žulina

V. Žulinas un S. Rimšas foto

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās