Šodien Meža dienās par godu Latvijas simtgadei izdaiļosim mūsu Gaismas dārzu ar kokiem un peonijām

14. septembrī Ludzas novada pašvaldība aicina piedalīties Meža dienu 2018 pasākumos Ludzā, kas norisināsies Latvijas Pašvaldību savienības īstenotā projekta “PAŠVALDĪBU LABIE DARBI PARKOS LATVIJAS SIMTGADEI” ietvaros.

Meža dienas Ludzā sāksies plkst. 13:00 ar semināru “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei” Ludzas novada pašvaldības ēkā (Raiņa ielā 16, 3. stāva lielajā zālē), kura laikā Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesionālie eksperti interesentus iepazīstinās ar Latvijas dārzu un parku ierīkošanas vēsturi, veco parku apsaimniekošanas izaicinājumiem, kā arī jaunu apstādījumu un parku ierīkošanas pamatnostādnēm. Piedalīties seminārā tiek aicināti speciālisti, kas strādā dabas ainavu ierīkošanas, uzturēšanas un apsaimniekošanas jomā, kā arī visi tie, kurus interesē iepriekš minētie jautājumi. Seminārā piedalīsies arī Latvijas Pašvaldību savienības, Latgales plānošanas reģiona, Ludzas novada pašvaldības, AS “Latvijas Valsts meži” pārstāvji. Pieteikšanās dalībai seminārā pa tālruņiem 65707400, 65707131 vai 65707411 vai e-pastu [email protected] līdz š.g. 12. septembrim.

Tāpat 14. septembrī visi, kas vēlas dot savu artavu mūsu Gaismas dārza uzlabošanai, tiek aicināti plkst. 15 pievienoties talkā Gaismas dārzā, kuras laikā stādīsim jaunas koku alejas un peonijas, ar Ludzas skolu jauniešu piedalīšanos veidosim sajūtu taku no dažādiem dabas materiāliem, baudīsim folkloras kopu priekšnesumus un mielosimies ar gardu zupu svaigā gaisā!

Lai izdaiļotu Gaismas dārzu, kā jau minēts iepriekš, 14. septembrī dārzā stādīsim kokus un peonijas. Tādēļ tiek organizēta akcija “Uzdāvini peonijas stādu Gaismas dārzam!”, kuras ietvaros aicinām mūsu pilsētas un novada iedzīvotājus dāvināt peoniju stādus. Stādus varat nogādāt Ludzas novada pašvaldībā 13. septembrī līdz plkst. 15 vai vienoties par stādu nodošanas veidu, iepriekš zvanot pa tālruni 65707131. Lūgums pie stādiņiem pievienot zīmīti, uz kuras norādīta peonijas krāsa un tās ziedēšanas laiks.

Pasaules lielās talkas ietvaros, kurā vienosies 150 pasaules valstis un kas būs lielākā kopīgā dabas sakopšanas talka pasaules vēsturē, sekojot Eiropas Latviešu apvienības aicinājumam, dažādās Latvijas vietās tiks stādīti “Laimes Koki”, tādējādi atstājot vēstījumu nākamajām paaudzēm un iedibinot jaunu tradīciju Latvijā – katram savu Laimes Koku. Arī Ludzas Gaismas dārzā iestādīsim savus laimes kociņus – ābeles, darīsim to arī 14. septembrī, lieliski papildinot Meža dienām veltītos pasākumus un baudot kopīga darba un kopābūšanas prieku.

Projektu “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei” īsteno Latvijas Pašvaldību savienība dažādos Latvijas novados. Projekta moto: “Kopā nākotnes mežam!” Projekta mērķis – padarīt Latviju krāšņāku ar koku stādījumiem un/vai mazo koka arhitektūras objektu izvietošanu parkos, gatavojoties Latvijas simtgadei.

Finansējums, ko Meža attīstības fonds projekta ietvaros piešķīris Ludzas novada pašvaldībai – EUR 1000.

Pasākums tiks filmēts un fotografēts, pasākuma laikā iegūtie video un foto materiāli var tikt izmantoti publicitātes vajadzībām.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās