AHHAA “Zinātne uz riteņiem” 28. aprīlī viesosies Rēzeknē!

28.aprīlī no plkst. 10.30 līdz 16.00 Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) viesosies Tartu zinātnes centrs “Ahhaa” un pārsteigs mazos un lielos apmeklētājus ar zinātnes eksperimentiem, atklājot zinātnes aizraujošo un rotaļīgo pusi.

 

AHHAA pazīstamā tūre “Zinātne uz riteņiem” ceļos pa Latviju no 23. aprīļa līdz 4. maijam, piestājot Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā un  izklaides parkā “Avārijas brigāde”. Tūre “Zinātne uz riteņiem” norisinās jau septīto gadu pēc kārtas. Līdzīgi kā pagājušo pavasari, AHHAA piepildīs busiņu ar dažādām darbnīcām, zinātnes eksperimentiem un mazākiem eksponātiem no zinātnes centra Tartu Igaunijā. Ceļojuma mērķis ir parādīt aizraujošo un rotaļīgo zinātnes pusi un iepazīstināt, kas notiek Zinātnes centrā AHHAA.

 

Ko gaidīt šogad?

“Zinātne uz riteņiem” aktivitātes būs veidotas jūras briesmoņu tēmā. Sākot no maija līdz novembrim Zinātnes centrs AHHAA Tartu būs pagaidu mājas milzu aizvēsturiskajiem jūras dinozauriem. Lai parādītu cilvēkiem, kas ir šie “briesmoņi”, kas dzīvoja dziļajos ūdeņos miljons gadu atpakaļ, AHHAA sniedz iespēju līdzdarboties ceļojošās tūres aktivitātēs un darbnīcās.

 

Zinātnes teātri par skaņu un brīnumaino ūdeni!

Abi zinātnes teātri “Akustika” un “Brīnišķīgais ūdens” ietver daudzus eksperimentus, kas ikvienu iepazīstinās ar ūdens un skaņu pasauli. Piemēram, vai Tu zini, no kurienes rodas ūdens? Vai tā ir patiesība, ka to var aizdedzināt? Cik daudz skaņas Tu vari dzirdēt ar savām ausīm? Kā var radīt eksploziju ar skaņas vilni?

 

Varēsi izpētīt īstus orgānus!

“Iepazīsti savu ķermeni!” – AHHAA parādīs īstu cūkas sirdi un plaušas. Kāpēc cūkas? – jūs jautāsiet, jo šie orgāni ir vislīdzīgākie cilvēku orgāniem.

 

Saules novērošana un eksperimenti ar ziepju burbuļiem!

Sakrustosim pirkstus un cerēsim, ka laiks būs saulains! Kāpēc? Jo AHHA aicinās doties ārā un atklāt sauli ar īpašu teleskopu, tāpat AHHAA paņems līdzi un radīs dažādu lielumu burbuļus, un kopā testēsim, kā dabas likumi uz tiem iedarbojas!

 

Protams, AHHAA līdzi paņems arī citus aizraujošus eksponātus, ko izpētīt, un būs pietiekami daudz darbnīcu, kurās piedalīties.

 

Programma Rēzeknē (28.04.)

Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3

10.30      Izstādes atvēršana

11.00      Darbnīca “Jūras dinozauru attīstība”

12.00      Zinātnes teātris “Akustika”

12.30      Darbnīca “Orgāni”

14.00      Darbnīca “Periskops”

15.30      Zinātnes teātris “Brīnišķīgais ūdens”

16.00      Beigas

 

Visas aktivitātes apmeklētajiem ir bezmaksas. Tās tiks nodrošinātas latviešu, krievu vai angļu valodā (tas ir atkarīgs no AHHAA darbinieka, kas vadīs konkrēto aktivitāti).

 

Ja rodas jautājumi par AHHAA tūri “Zinātne uz riteņiem”, sazinieties ar

Saile Mägi

+ 372 5685 3685, [email protected] (angļu vai krievu valodā)

 

Informācija par Latvijas tūri. AHHAA pavasara tūre pieturēs piecās pilsētās Latvijā

http://www.ahhaa.ee/kas-notiek/notikumu-kalendars/zinatneuzriteniem

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās