Velosporta popularizēšanas pasākums

1. septembrī, Zinību dienā, pilsētā notika velo orientēšanās sacensības, ko organizēja novada pašvaldība. Sacensības vadīja Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes speciālists Andrejs Narnickis, pasākuma norises nodrošināšanā piedalījās arī citi velosporta entuziasti.

Laiks bija labs, un laukumā pie pašvaldības plkst. 16.00 sapulcējās vairāk nekā 30 aktīvi velobraucēji vecumā no 4 gadiem. Braukt ar velosipēdu var visos vecumos un pat bez īpašas sagatavošanas. Šoreiz sacensību mērķis bija ne tikai popularizēt velosportu kā visiem pieejamu demokrātisku sporta veidu, bet arī atklāt pilsētā interesantus objektus, atrast 10 kontrolpunktus.

Ģimeņu grupā I vietu ieguva Borisovi (Raitis, Jūlija un Einārs); II vietu – Bucenieki (Juris, Sanita, Dace), III – Ņikiforovski (Irina, Patriks Alks).

Komanda bija tikai viena, bet uzrādīja labu rezultātu. Komandas sastāvs: Andris Vengra, Igors Dubro, Linda Konovalova.

Jauniešu (līdz 18 g.) grupā puišu konkurencē pirmajā trijniekā ierindojās Nils Dobrovoļskis, Ņikita Svetlovs un Maksims Rasims. Meiteņu sacensībā pirmā bija Agnese Kalvīte, otrā – Rita Sproģe.

Jeļizaveta Puzāne, Alīna Zamberga un Olga Ivanova sasniedza labāko rezultātu sieviešu grupā, bet vīru konkurencē ātrākie izrādījās Valērijs Rimšs, Edgars Brilis un Aleksandrs Narnickis.

Sacensībās piedalījās arī vīri labākajos gados: 50 plus. Aivars Borisovs nedaudz apsteidza Juri Narnicki.

Pieaugušie ar interesi vēroja, kā savu veloprasmi demonstrēja bērni vecumā līdz 8 gadiem. Šai grupā startēja 12 dalībnieki. Jaunākajiem – Kārlim Gendelim un Jegoram Borisenko ir tikai 4 gadi. Bērnu grupā veiksmīgākie izrādījās Daniels Drozdeckis, Elizabete Kiričenko, Valters Binovskis, Alise Puzāne.

Lasot dalībnieku uzvārdus, pārliecināsieties, ka interesi par sportošanu nosaka ģimene. Velosportistu vidū atpazināt ģimenes, kas atbalsta gandrīz visus pilsētas sporta pasākumus. Būtu ļoti patīkami redzēt, kā šis saraksts papildinās ar jauniem uzvārdiem.

Sportot savam priekam, sportot visai ģimenei – tas ir stilīgi, interesanti, veselīgi!

Vanda Žulina

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās