Tiek organizēts fotokonkurss “Latgalietis XXI gadsimtā”

Ar lielu prieku paziņoju, ka Latgales plānošanas reģions ir devis atbalstu un piekrišanu kopā ar Latgales fotogrāfu biedrību organizēt fotokonkursu “Latgalietis XXI gadsimtā”. Tas noritēs Latvijas valsts un Latgales kongresa simtgades atzīmēšanas pasākumu ietvaros, un viens no tā mērķiem – nākošajā gadā izdot fotoalbumu ar Latgales reģiona visu novadu cilvēku portretiem.

Ir radusies brīnišķīga iespēja parādīt meistarību, iemūžinot savus labākos darbus unikālā fundamentālā izdevumā. No 40 labākiem darbiem tiks veidota izstāde, kura tiks kopīgi atvērta, vienlaicīgi suminot un apbalvojot labāko darbu autorus.

Lūdzu iepazīstaties ar pievienoto NOLIKUMU un sirsnīgi aicinu uz sadarbību. Tiek aicināti visi Latvijas foto mākslinieki, tāpat arī īpaša cerība uz Latgalesaktīvajiem fotogrāfijas mīļotājiem. Jautājumu gadījumā nekautrējaties zvanīt pa tālruni: 29121689. Tikai apvienojoties kopīgā darbā mēs spēsim panākt cēlus mērķus.

Neaizmirsīsim fotogrāfu misiju: KALPOT CILVĒKIEM. Fotogrāfijas uzdevums arī šoreiz ir ar objektīvu iemūžināt aizejošā laika lieciniekus, atklāt Latgales reģiona un katra novada savdabību un bagātināt mūsu kopējo kultūrvēsturi.

Neatlieciet labos darbus uz termiņa beigām!

Latgales fotogrāfu biedrības vārdā vēlot visiem veiksmi un aicinot uz aktīvu līdzdalību, Cieņā – Igors Pličs.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās