“Satiec savu meistaru!” Ludzā

2019. gada 5., 6. un 7.aprīlī visā Latvijā jau vienpadsmito reizi notiks pasākums „Satiec savu meistaru!”.

Dažādu prasmju meistari 155 norises vietās Latvijā gaidīs savus apmeklētājus. Arī šogad meistari interesentus iepazīstinās ar aušanas, adīšanas, tamborēšanas, izšūšanas prasmēm, kokamatniecību, keramiku, dažādiem mūzikas instrumentiem, latviskām dziesmām un dančiem, un vēl daudz citām interesantām lietām, ko iespējams atrast garajā norišu sarakstā.

DALĪBNIEKU SARAKSTS

Ludzā uz villaines izšūšanas meistardarbnīcu aicina Ludzas Amatnieku centrs (Tālavijas iela 27a, Ludza) un meistare Rasma Vancāne. Pasākums notiks 6.aprīlī no plkst. 10.00-14.00. Vietu skaits ierobežots, tāpēc lūgums savu dalību pieteikt pa tālruni 28323824.

„Satiec savu meistaru!” ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums. “Satiec savu meistaru!” tradicionāli norisināsies vienlaikus ar projektu „Eiropas amatu prasmju dienas”, kas aizsāktas 2002.gadā Francijā un kļuvis par plašāko starptautisko pasākumu, kas veltīts amata prasmju saglabāšanai, popularizēšanai un tālāknodošanai. 2018.gadā šajā akcijā piedalījās jau 19 Eiropas valstis. Šī gada pasākuma centrālā tēma ir tradīciju saglabāšana nākotnē, kas aicina uz jaunās paaudzes iesaistīšanu amata prasmju pārmantošanā.

„Satiec savu meistaru!” pasākuma būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās