Notiks Latgales tūrisma konference “Panākumu atslēga mūsu pašu rokās”

Šā gada 2.decembrī, plkst. 10.00, Ludzas Tautas namā notiks Latgales tūrisma konference “Panākumu atslēga mūsu pašu rokās”, kuru Organizē Latgales reģiona tūrisma asociācija “Ezerzeme” ar LIAA Tūrisma Departamenta un Latgales pašvaldību atbalstu un līdzfinansējumu. Sapulcēsies  Latgales tūrisma speciālisti, pašvaldību vadītāji uzņēmēji un citi interesenti, lai pārrunātu nozares attīstības tendences 2016.gadā un nākotnē, kā arī, lai dalītos pieredzē ar Latgales tūrisma veiksmes stāstiem un pozitīviem sadarbības piemēriem.
Atskatu uz aizvadīto tūrisma sezonu sniegs  Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja  Līga Kondrāte. Savukārt LIAA Tūrisma departamenta vadītāja Inese Šīrava  stāstīs par Latvijas tūrisma attīstības perspektīvas. Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina – Tabūne runās par Latgales tūrisma attīstības iespējām. Tūrisma portāla BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs dalīsies pārdomās par Latgali kā tūristu iemīļotu ceļojuma galamērķi. Vidzemes Augstskolas docents Dr.geogr. Andris Klepers runās par Latgale kā tūrisma galamērķis nākotnes attīstības tendencēm un perspektīvām. Ziemeļlatgales un pierobežas velomaršrutu eksperte Santa Paegle dalīsies pieredzē par Latgalei aktuālā velotūrisma attīstību.

Konferences dalībniekiem būs noderīgi ieklausīties dažādu Latgales tūrisma objektu īpašnieku un vadītāju pieredzē un padomos par konkurētspējīgu tūrisma produktu veidošanu, autentisku tūrisma produktu radīšanu, mūsdienīga un inovatīva piedāvājuma ieviešanu.

Konferences moderatora lomā iejutīsies tūrisma portāla BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs.

Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja  Līga Kondrāte atzīst: “ Ilgtspējīga nozares attīstība ir iespējama tikai ar stipriem uzņēmējiem un speciālistiem, kas nepārtraukti pilnveido zināšanas un spēj radīt inovatīvus tūrisma produktus un sniegt kvalitatīvus pakalpojumus, sekojot mūsdienu prasību straujajām izmaiņām. Pirms konferences Latgales tūrisma nozares darbiniekiem rīkojām apmācību ciklu, kurā lektori sniedza gan jaunas inovatīvas zināšanas,  gan praktiskus padomus, gan arī novatoriskas idejas. Savukārt konference ir gada noslēguma pasākums, kurā nozares profesionāļus aicināsim smelties spēkus un iedvesmu Latgales veiksmīgāko uzņēmēju, pašvaldību pieredzes stāstos un  izvēlēties tuvākos praktiskos uzdevumus tūrisma attīstībai. Patiešām, panākumu atslēga ir mūsu pašu rokās, un nozarē strādājot saliedētā komandā, priecājoties par savu kolēģu panākumiem, varam parādīt cik esam stipri un varoši”.
Konferences noslēgumā, tāpat kā pagājušajā gadā, tiks sumināti “Labākie Latgales tūrismā 2016”. Pēc konferences, iepriekš piesakoties, tās būs iespēja  paciemoties Ludzas vecpilsētas tūrisma objektos – Ludzas Lielajā sinagogā, Ludzas amatnieku centrā, Ludzas Novadpētniecības muzejā un Ludzas pilskalnā.

Konferences relīze un programma

Informācija:
Latgales reģiona tūrisma asociācija “Ezerzeme”

Papildus informācija:
Līga Kondrāte
[email protected], +371 29467925

 

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās