Ludzas pilsētas svētki 12. – 14. augustā

Šā gada 12. – 14. augustā aicinām ciemos uz senāko Latvijas pilsētu  LUDZU  svinēt svētkus –   Ludzai šogad jau 839!  Šā gada svētku devīze ir Dapūgoj sevi Ludzai.

11.augustā plkst. 14.00- svinīgi tiks atklāta restaurētā Ludzas Lielā sinagoga-vecākā Baltijā , unikāls koka arhitektūras un Ziemeļaustrumu Eiropas ebreju kultūras piemineklis- piedāvās apmeklētājiem 4 ekspozīcijas par ebreju dzīvi,  likteņiem un ticību, kā arī  leģendāro kinodokumentālistu ludzānieti Hercu Franku un viņa tēvu fotogrāfu Vulfu Franku.

12.augustā diena paies jauniešu zīmē– ar  sporta aktivitātēm, ar pasākumiem jauniešiem- forumu, izstādes atklāšanu un filmu nakti .

13.augustā jau no 9.00 vecpilsētas laukumā Seno arodu dienas tirdziņu Dorbs dora dareitoju  ieskandinās  Ludzas pūtēju orķestris, apmeklētājus priecēs arodu meistari un mājražotāji, atrakcijas bērniem un jautra atmosfēra. Risināsies sporta sacensības , redzēsim arī  Ielu vingrotājus. 19.00 pilsētas parku pieskandinās jauniešu balsis-  starptautiskais muzikālais festivāls  Saules lietus Latgalē un vēlāk  balle kopā ar Intaru Busuli līdz rītam.

14.augustā pēc svētku dievkalpojumiem, 11.00  pilsētniekiem un viesiem piedāvāsim bezmaksas ekskursiju pa Ludzu latviešu, krievu un angļu valodās. Pulcēšanās pie Ludzas novada TIC , vecpilsētas laukumā Baznīcas 42. No sporta aktivitātēm turpināsies pludmales futbola un šaha turnīri.

Nāciet, piedalieties un “piepogājiet sevi Ludzai”!

Ludzas novada TIC

Līga Kondrāte

www.visitludza.lv; [email protected]

65707203

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās