Ludzas novada uzņēmējs – 2018

Viņi ceļas piecos no rīta, daži pat četros. Viņiem nav brīvdienu un ir nenormēta darba diena. Valsts no viņiem gaida nodokļu iemaksas, pašvaldība – darba vietas, iedzīvotāji – kvalitatīvas preces un labus pakalpojumus. Viņi ir uzņēmēji. Tā nav profesija, tas ir dzīvesveids. Kāds mietpilsonis var teikt: “Viņi naudu grābj lāpstām!”. Iespējams, ka dažreiz no malas tā arī var izskatīties. Bet padomājiet – cik daudz lietas var katru dienu, katru brīdi ietekmēt uzņēmēja dzīvi! Izejvielu piegādātājs var pievilt un atsūtīt bojātas preces vai vispār bankrotēt, pasūtītājs var nepārskaitīt laicīgi naudu par pakalpojumu, krava ar precēm var pazust, nokļūt avārijā, būt aizturēta muitā. Zemnieks ir mūžīgi atkarīgs no laika apstākļiem, un, ja negodīgu piegādātāju vai pasūtītāju var kaut kā sodīt, ar debesu spēkiem vienoties nav iespējams.

Atbalsts vietējiem uzņēmējiem no pašvaldības puses dažreiz ir visai ierobežots, it īpaši tagad – kad jebkurā brīdī sāk runāt par konkurences ierobežošanu, tirgus kropļošanu. Toties pašvaldība var pateikties saviem uzņēmējiem un zemniekiem un atzīmēt viņu ieguldījumu ar simbolisku balvu. 8. februārī Ludzas novada pašvaldība godināja savus uzņēmējus un zemniekus, ielūdzot viņus uz balli un pasniedzot balvas ikgadēja konkursa “Ludzas novada uzņēmēju balva 2018” laureātiem.

Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs pašvaldības vārdā pateicās uzņēmējiem un zemniekiem par viņu ieguldījumu novada attīstībā un novēlēja daudz enerģijas, jaunas idejas un veiksmi.

Attēlā: Ņukšu pagasta zemnieku saimniecības “Rudzišmuiža” īpašnieks Pāvels Rudzišs – Ludzas novada uzņēmēju gada balvas 2018 laureāts nominācijā “Gada lauksaimnieks lopkopībā”

Būt par uzņēmēju Latgalē ir smags darbs. Pasūtītāju, klientu ir nedaudz, noieta tirgus ir mazs, grūtāk atrast kvalificētus darbiniekus. Kā atzīmēja Ņukšu pagasta zemnieku saimniecības “Rudzišmuiža” īpašnieks Pāvels Rudzišs (Gada lauksaimnieks lopkopībā), agrāk bija goda vārds, bet tagad visu nosaka līgumi.

Attēlā pa kreisi: Zanda Trukšāne – saņēma pateicību nominācijā “Gada jaunais komersants”

Attēlā pa labi: Aleksandrs Narnickis – SIA “AN Holding” īpašnieks – balvas “Gada jaunais komersants” laureāts

Priecē tas, ka neskatoties uz visādiem sarežģījumiem nodokļu politikā, likumdošanā, dzimst jauni uzņēmēji, kā arī turpina darboties tie, kuru preces un pakalpojumus pērk ne tikai Ludzas novadā, bet visā Latvijā un ārzemēs.

Attēlā: SIA “Bovis” saņem Ludzas novada uzņēmēju gada balvu 2018 nominācijā “Ludzas novada tēla popularizētājs”

Tādi pasākumi, kur pulcējas visa novada uzņēmēji un zemnieki, ir arī svarīgi tādēļ, ka dod iespēju viņiem parunāt, apspriest problēmas un kopā atpūsties. SIA “Ludzas maiznīca” (2018. gada lielākais darba devējs) valdes loceklis Aleksandrs Purins novēlēja visiem dzīvot draudzīgi, jo tikai tad var sasniegt labākus rezultātus.

Attēlā: Aleksandrs Purins (SIA “Ludzas maiznīca” valdes loceklis) saņem balvu nominācijā “Lielākais darba devējs 2018”

“Dzīve ir grāmata. Kas neceļo un neredz neko jaunu, lasa vienu un to pašu lappusi.” – jau sen teica Aurēlijs Augustīns. Mūsu novada tūrisma pakalpojumu sniedzēji dod iespēju tūristiem izlasīt dzīves grāmatas sadaļu par Latgali. Šogad ar uzņēmēju gada balvu tika atzīmēti divi uzņēmumi – SIA “LATTURSERVISS”, kurai pieder motelis “Golden Fox” Cirmas pagastā, un SIA “Zenit”, kura nodarbojas ar tūrisma pakalpojumu sniegšanu atpūtas kompleksā “Dzerkaļi”. Ja jūs atvērsiet tiešsaistes rezervācijas sistēmu booking.com, tur var ieraudzīt, ka moteļa “Golden Fox” pakalpojumu vērtējums ir 9,5 balles.

Ja jūs dzīvotu pie jūras, vai jūs interesētu Cirmas ezers Latgalē? Bet Dzerkaļu atpūtas komplekss ir padarījis atpūtu Latgalē tik pievilcīgu, ka Jūrmalas iedzīvotāji regulāri brauc šeit atpūsties.

Attēlā: Aleksandrs Seļakovs (SIA “LATTURSERVISS” īpašnieks saņem pateicību nominācijā “Gada tūrisma pakalpojumu sniedzējs”)

Nominācijā “Jauniešiem draudzīgs uzņēmums-2018” uzvarēja SIA “Saule 5”, kura sniedz ne tikai ēdināšanas un viesnīcas pakalpojumus, bet tajā ir arī trenažieru zāle.

Attēlā: video sižeta fragments par SIA “Saule 5”

Pasākumā tika demonstrēti video sižeti par konkursa laureātu uzņēmumiem, tie visi ir ļoti pozitīvi, bet īpašu optimismu izraisīja sižets par zemnieku saimniecību “Ciemupe”, kura ieguva balvu nominācijā “Gada lauksaimnieks graudkopībā”. Saimniecības īpašniece Santa Kuzmika teica, ka nedrīkst baidīties no sava biznesa uzsākšanas, jāmēģina, jāuzdrošinās un jādarbojas.

Attēlā: video fragments no stāsta par z/s “Ciemupe”

Katrs autoīpašnieks zina, cik laika un rūpes jāvelta savam transporta līdzeklim. Lai šis cilvēka izgudrojums nepieviltu ceļā, lai arī izietu kārtējo tehnisko apskati, mēs izmantojam autoservisu pakalpojumus. Šogad nominācijā “Gada pakalpojumu sniedzējs” balvu ieguva SIA “Auto TSR 2”, kas nodarbojas ar automobiļu apkopi un remontu.

SIA “Auto TSR2” saņem balvu “Gada pakalpojumu sniedzējs 2018”

SIA “Ariols” produkcija ir liels glābiņš vakariņu gatavošanā darbdienās. Lai gan tā joprojām asociējas galvenokārt ar pelmeņiem, uzņēmums jau sen ir paplašinājis savu ražotni, un tagad var nopirkt vareņikus, pankūkas, čeburekus un dažādus pusfabrikātus. Pagājušajā gadā SIA “Ariols” ir bijusi lielākais nodokļu maksātājs Ludzas novadā, par ko arī saņēma balvu šajā nominācijā.

SIA “Ariols” – 2018. gada lielākais nodokļu maksātājs

Nodarbinātības valsts aģentūra arī ir atzīmējusi SIA “Ariols” un SIA “Ludzas maiznīca” ar īpašām balvām. Savukārt SIA “EZ1” un SIA “Agroķīmija” saņēma balvas no Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales reģiona padomes. SIA “Agroķīmija” vadītāja nevarēja piedalīties pasākumā, bet video sižetā viņa novēlēja jauniem uzņēmējiem nebaidīties uzsākt darboties un attīstīties.

Ludzas novads lepojas ar saviem uzņēmējiem un zemniekiem. Lai jums viss izdodas!

Rakstu sagatavoja Ludzas novada pašvaldības projektu vadītāja, sabiedrisko attiecību speciālista p.i. V.Andruščenko

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās