Gaismas dārzā Ludzā iestāda Laimes kokus

Pasaules lielās talkas ietvaros, sekojot Eiropas Latviešu apvienības aicinājumam, dažādās Latvijas vietās tika stādīti “Laimes Koki”, tādējādi atstājot vēstījumu nākamajām paaudzēm un turpinot tradīciju Latvijā – katram savu Laimes Koku. Arī Ludzā, konkrētāk, Gaismas dārzā šodien tika iestādīti 37 laimes koki.

Pagājušo gadu, šīs akcijas ietvaros, Ludzas novada pašvaldības vadība Gaismas dārzā stādīja piramidālos ozolus, šogad tās ir ievas un vītoli. Pasākums pulcējis gan lielus, gan mazus, te pulcējās gan iestāžu darbinieki, skolēni, vietējie iedzīvotāji, arī novadnieki. Piemēram, Ludzas novada iedzīvotāji Aldis un Salvis Gaismas dārzam kā dāvinājumu atnesuši piecus ozolus, ko paši arī iestādījuši “Tā ir iespēja šajā parkā atstāt kādu paliekošu daļu no sevis, cerams, ka viss augs labi! ” teic Aldis.

Ludzas pilsētas ģimnāzijas 7. c klases audzinātāja Daina Naruševiča pasākumu uzskata par ļoti vērtīgu, klase kopā stādīja vītolus “Tas ir darbs, kas skolēniem nesīs gandarījumu par padarīto, lielais rezultāts būs redzams tikai pēc kāda laika. Kopumā, tā bija arī jauka kopā būšana, sarunas un arī jauks saliedēšanās pasākums” tā Daina. Savus laimes kokus iestādījuši arī 12. a klases audzēkņi, klases audzinātājas Vandas Žulinas vadībā, savu triepienu klase atstājusi puķu dobēs, kur iestādīja ļoti daudz hostu, no kokiem- vītolus.

Kā stāsta Ludzas novada pašvaldības projektu vadītāja Ilona Mekša, šogad tika stādīti ne vien koki, bet arī ilggadīgie stādījumi hostas, kā arī joprojām turpinās akcija “Uzdāvini peonijas stādu Gaismas dārzam”, kur ikviens interesents aicināts ziedot peonijas stādus, veidojot skaistu pilsētas ainavu jau tuvākajā laikā. “Šodienas darba augļus patiesi novērtēt spēsim vien pēc 10 gadiem, tas ir ilgs process, taču tas ir tā vērts” uzsver Ilona.

Mēģināsim saglabāt dabas bagātības, ik gadu pilnveidojot un kuplinot Gaismas dārzu, veidojot daudzveidīgu un tīkamu Latvijas ainavu, gan priekš sevis, gan priekš apkārtējiem!

Informāciju sagatavoja Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Dukaļska

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās