Eiropas Kultūras mantojuma dienas Ludzas novadā

18. septembrī gaidām jūs Ludzas novadā. Piedāvājam plašu programmu visai ģimenei nu jau sestajā tematiskajā dienā, kas šajā mēnesī nebūs vienīgā. Šoreiz tā ir veltīta dzelzceļa tēmai un sakrīt ar Eiropas kultūras mantojuma dienām.

Septembrī aprit 120 gadi, kopš atklāta regulāra kustība dzelzceļa līnijas Vindava –Ribinska, posmā no Maskavas līdz Krustpilij. Ludzas novadā tā savieno Zilupes, Briģu, Nerzas, Istalsnas, Ludzas, Cirmas stacijas.

Aicinām piedzīvot braucienu vilcienā, un tas arī ļoti atvieglos visa piedāvājuma izbaudīšanu. Patīkamāku to darīs 50 %  atlaide   AS “Pasažieru vilciens” pilnas cenas braukšanas  biļetēm reisos Nr. 806 Rīga ( 9.31) – Zilupe (14.09) un Nr. 805 Zilupe ( 15.05) – Rīga ( 19.30) posmā Cirma – Zilupe – Cirma. Izaicinājums noteikti būs ļoti precīza visu aktivitāšu norises laika ievērošana, jo vilciens taču negaida!

Ceļojumu sāksim ar pulcēšanos laukumā pie Ludzas dzelzceļa stacijas. Pēc Eiropas kultūras mantojuma dienas, svinīgās atklāšanas lustes sāks Isnaudas amatierteātris.

Turpinājumā, vilciena Rīga – Zilupe svinīgā sagaidīšana ar pūtēju orķestri “Ludza” un brauciens uz Zilupi. Tikai braucot vilcienā, uzmanīgi veroties ainavā, iespējams, izdosies pamanīt kādreizējo, bet šobrīd slēgto, dzelzceļa staciju – Zvirgzdenes, Isnaudas, Ozolkalna – vietas. Uz turieni diemžēl vairs neved ne iebraukti ceļi, ne iemītas stigas. Bijušo staciju vietas iezīmēs plāksnes  ar uzrakstu. Būs jāmēģina tās ieraudzīt.

Vilcienā tiks dalītas aktivitāšu kartes, lai uzzinātu, uz kuru aktivitāšu zonu Zilupes dzelzceļa stacijas teritorijā doties.

Zilupes DzRKP piedāvās ieskatu robežstacijas attīstībā un mūsdienu aprīkojuma demonstrējumus. Lauku labumu tirdziņā varēs iegādāties vietējos ražojumus. Dzelzceļa stacijā varēs aplūkot vēstures izstādi un ielūkoties, kā izskatās vadības pults. Bērnus priecēs jautrā šķēršļu josla un vizināšanās zirgu pajūgā. Piecdesmit deviņās minūtēs jāpiedzīvo iespējami daudz un jāpaspēj iekāpt vilcienā uz mājām.

Spēsiet? Tad mēs jūs gaidīsim!

EIROPAS KULTŪRAS MANTOJUMA DIENAS PROGRAMMA

 

Informāciju sagatavoja:

Ilga Ivanova

Ludzas novada pašvaldības tūrisma organizatore

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās