3.aprīlī atpūtas bāzē “Dzerkaļi” pulcējās Ludzas novada un Ciblas, Kārsavas un Zilupes tūrisma uzņēmēji.

Ir sācies pavasaris un kopā ar gājputniem ciemos sāk braukt pirmie tūristi.  3.aprīlī atpūtas bāzē “Dzerkaļi” pulcējās  Ludzas novada un Ciblas, Kārsavas un Zilupes tūrisma uzņēmēji.

Viesnīcu, viesu māju, atpūtas  kompleksu, brīvdienu māju īpašnieki, apskates objektu un lauku sētu saimnieki, mājražotāji un tūrisma speciālisti no kādreizējā Ludzas rajona teritorijas sanāca kopā, lai pārrunātu šī brīža situāciju un aktualitātes nozarē, rastu kopīgus risinājumus aktuālām problēmām, vienotos par sadarbību un, lai vienkārši satiktos ar kolēģiem un parunātos, lai pastāstītu par saviem jaunajiem piedāvājumiem.

                Līga Kondrāte, Ludzas TIC vadītāja izstāstīja par veiktajiem darbiem 2016.gadā, par ceļotāju plūsmu un pieprasījuma tendencēm, par mārketinga pasākumiem un izstādēm, statistiku, izmaiņām tūristu vēlmēs, Ludzas jubilejas pasākumiem,  kā arī  par LRTA Ezerzeme darbu reģiona tūrisma uzņēmēju interešu aizstāvībā, piemēram vairāk kā gadu strādājot ceļa norāžu standartu maiņas komisijā. Atsevišķi tika izklāstīti uzdevumi un mārketinga aktivitātes nākošajiem 2 gadiem, liekot uzsvaru uz padziļinātu sadarbību ar konkrētiem  pašmāju un ārvalstu tūroperatoriem, kas piedāvātu tūristiem speciālus maršrutus uz Latgali un pierobežas novadiem, kā arī jaunu risinājumu pielietošanu mārketingā – atjaunotas, modernas  mājaslapas valodās, blogeru un Instagram, sociālo portālu nozīmi reklāmas darbā un daudzas citas lietas.

Inga Bernāne, Kārsavas TIC speciāliste iepazīstināja klātesošos  ar jauniem tūrisma piedāvājumiem un projektiem Kārsavas novadā – kārsavieši patiešām ir interesantu ideju pilni. Ilga Ivanova Zilupes novada tūrisma speciāliste iepazīstināja ar Zilupes puses jaunumiem  un jaunajiem uzņēmējiem. Savukārt Ēriks Pavlovs no Ciblas novada stāstīja par Ciblas pierobežas tūrisma piedāvājumiem.

Strauji  tuvojas jaunā tūrisma  sezona, visos  novados tūristiem tiks piedāvāti jauni tūrisma produkti un pakalpojumi. Svarīgi bija atjaunot datus un precīzas ziņas par visiem  tūrisma uzņēmumu un objektu pakalpojumiem, darba laikiem, cenām, kontaktiem utt.  Īpaši priecē sadarbība, kas veidojās starp īpašniekiem un speciālistiem mārketinga un produktu noformējuma ziņā – katrs vēlas uzlabot sava piedāvājuma kvalitāti un sniegt klientiem labāko uzņemšanu, jo  patīkamas atmiņas liek atgriezties uzņēmumos vēl un vēlreiz.

Ikvienam uzņēmējam svarīgi ir ceļi, kā tūrists uzzina informāciju  par viesu māju un  var rezervēt pakalpojumu. Pasaulē  slavenā rezervēšanas portāla Booking.com pārstāvis Raimonds iezīmēja situāciju naktsmītņu  piedāvājumā un izanalizēja veiksmīgas sadarbības ar Booking.com  redzējumu.

Savukārt Jelena Kijaško no Rēzeknes TAC iepazīstināja uzņēmējus ar www.latgale.travel  portāla darbu un iespējām, aicinot uzņēmējus aktīvi veidot savu reklāmu šajā vietnē.

 Nobeigumā jaunie atpūtas bāzes Dzerkaļi saimnieki Diāna un Dmitrijs iepazīstināja ar savu veikumu bāzes infrastruktūras atjaunošanā un jauno piedāvājumu viesiem.  Saņemot pateicību par  kolēģu uzņemšanu. Lai veicas jaunajā tūrisma sezonā,  sadarbība un laipna viesmīlība būs panākumu atslēga!

Ludzas  novada TIC

[email protected]; [email protected];

29467925, 65707203

www.visitludza.lv

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās