Starptautiskais Miera skrējiens 29. jūnijā – Ludzā!

No 2017. gada 29. jūnija līdz 1. jūlijam Peace Run Eiropas posma ietvaros Latvijai cauri dosies Starptautiskais Miera Skrējiens.

2017. gads ir Miera Skrējiena 30 gadu jubilejas gads. Un par godu šim notikumam visā pasaulē notiks īsāki un garāki Miera Skrējieni ar lāpu.

Latvija šajā reizē piedalīsies Austrumeiropas Miera Skrējiena posmā. Tā starts būs 2017. gada 18. jūnijā Maskavā, kur svinīgi tiks iedegta Miera Lāpa, lai tālāk dotos cauri Krievijai, Latvijai, Baltkrievijai un svinīgi savu stafetes posmu noslēgtu Minskā 7. jūlijā, kur satiksies citas Miera Lāpas, kuras Baltkrievijā nonāks caur Poliju.

Šis skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem. Tas nav komerciāls vai politisks projekts, un tā organizatori darbojas pēc brīvprātības principiem.

Savā ceļā skrējiens pieskaras miljonu cilvēku dzīvēm. Skrējēji apmeklē tūkstošiem apdzīvoto vietu un tiekas ar tūkstošiem vietējo iedzīvotāju, no rokas rokā nododot lāpu un daloties ar savu iedvesmu un sapni par labāku pasauli. Skrējēji apmeklē skolas, interešu un skrējēju klubus, kā arī vietējās un valsts varas institūcijas – visus, kas jūtas iedvesmoti tikties ar komandu un piedalīties savu iespēju robežās.

Skrējiena ceļā sportisti un nesportisti, bērni un vecāki, lieli un mazi tiekas, lai paskrietu kopā, nododot sadraudzības lāpu no rokas rokā, vai arī vienkārši paturētu to rokās, paužot savu labo gribu gaišākai pasaulei.

Mēs dzīvojam laikā, kad ļoti svarīga ir draudzības saišu veidošana Eiropas un visas pasaules kopīgajās mājās. Skrējiens ir taustāma izpausme cilvēces nepieciešamībai pēc draudzības un sapratnes, un tā mērķis nav gūt peļņu vai veicināt kādu politisku vai reliģisku mērķu sasniegšanu, bet izcelt priekšplānā labo gribu starp cilvēkiem un nācijām. Tāpēc visdažādākie cilvēki piedalās šajā vēsturē garākajā un plašākajā stafešu skrējienā, kas iedibināts 1987. gadā. To iedvesmojis sportists, filosofs un mūziķis, UNESCO miera medaļas un Mahatmas Gandija miera balvas laureāts, Šri Činmojs (1931–2007), kurš patiesi ticēja tam, ka sports ir spēcīgs instruments pasaules harmonijas veicināšanā.

 2017. gada 29. jūnijā skrējiens šķērsos Krievijas-Latvijas robežu un no Kārsavas puses Ludzas novadā ieskries 29. jūnija pēcpusdienā.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās