Saimes galda dienas

Ludzas novadā 13. un 14. augustā gaidāmas nu jau piektās tematiskās dienas. Šoreiz tās ir veltītas saimes galdam un saimnieku tēmai, kas tiks šķetināta caur darbīgu saimniecību iepazīšanu, gardiem piedāvājumiem un iespējām apgūt noderīgas iemaņas.

Šīs reizes tematiskās dienas sakrīt gan ar Mājas kafejnīcu dienu Viduslatgalē, gan Ludzas pilsētas svētkiem. Līdz ar to Ludzas pilsētā un apkaimē būs plaša programma ģimenes atpūtai visas nedēļas nogales garumā.

Zilupes puse aicina uz Latvijai tik neierasto augļu- meloņu degustācijām un meloņu dārza apskati, kā arī vietējo amatnieku darinājumu tirdziņu. Blontos savukārt būs varens mājsaimnieču saiets ar gardāko recepšu provēšanu un izklaides programmu gan maziem, gan lieliem. Sāļos un saldos našķus varēs baudīt un mājdzīvnieku ikdienu vērot dabas kafejnīcā “Baložu sēta”.

Uz Kārsavas pusi saimnieki aicinās gan uz vasarīgo kokteiļu meistarklasi “Latgolys šmakovkys” dedzinātavā, gan mājas restorāna “Dzīles” vienmēr izsmalcinātā ēdiena baudīšanu, gan jaunā medus degustāciju bišu saimniecībā “Kramiņi” un liliju skaistuma un krūmmelleņu vitamīnu buma baudīšanu saimniecībā “Ceļa Strazdi”.

Savukārt Ludzas pilsēta nedēļas nogalē pārtaps par garšu un smaržu ceļojuma galamērķi, kur Latgaļu kukņa, gardā un skanīga “Atpūta Ludzā”, “Organic Product” ražotne, restorāns “Lucia” un mājražotāja Mārīte Kronberga salonā “Pelnrušķītes sapnis” vilinās uz neaizmirstamiem gastronomiskiem piedzīvojumiem.

Ludzas novads gaida jūs no 13. līdz 14. augustam ar plašu programmu visai ģimenei. Tikai atceries, ka sava vizīte ir jāpiesaka laicīgi, lai ik katram tiek gabaliņš no prieka.

 

Pasākuma programma atrodama šeit!

 

Fotoattēlā: mājas restorāns “Dzīles”
Foto autors: Uldis Laganovskis

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās