Starptautiskais kultūrvēstures festivāls “Sābri” LUDZAS PILSKALNĀ 22.jūnijā

22.jūnijā no plkst. 11.00 visi laipni aicināti piedalīties kultūrvēstures festivālā “Sābri”, kas notiks Ludzas pilskalna teritorijā!

Aicinām svinēt kopā ar baltkrievu un lietuviešu meistariem svētkus Ludzas pilskalnā!  Ielīgosim Jāņus!

Amatnieki un mājražotāji –aicinām pieteikties pasākumam un gaidīsim svētkos Ludzā ar jūsu darinājumiem un ražojumiem!
Kopā sanāks pārnovadu saimnieki un meistari ar saviem ražojumiem, priecāsimies par ārzemju un pašmāju ciemiņu darinājumiem, amatu prasmju demonstrācijām, Dabas skolu ar vainagu vīšanu, seno latgaļu spēlēm un sacensībām,  mūsu un kaimiņu  dziedātāju skaņām dziesmām, dejām un, protams, kulinārā mantojuma ēdieniem un dzērieniem, ko piedāvās pagatavot un degustēt saimnieki.

Nāciet ģimenes ar bērniem, patiks senās spēles un vizināšanās ar zirgiem, atrakcijas.

Nobeigumā – saulgriežu iegriešana ar ugunskuru!

 

Lūdzam pieteikties tirgotājus dalībai pasākumā (kulinārais mantojums, lauku labumi, amatnieki), aizpildot pieteikumu tirdzniecībai un atsūtot to uz e-pastu [email protected]  .

Papildus informācija pa tālr. +371 29467925.

Pieteikums tirdzniecībai

 

Pasākumu organizē Ludzas novada pašvaldība, īstenojot projektu Nr. ENI-LLB-1-016 „Kulinārā mantojuma un tradicionālo amatniecības prasmju saglabāšana un popularizēšana” (BELLA CULTURE), ko finansē Eiropas Savienība Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros 2014.-2020. gadam.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās