Lieldienu mājražotāju tirgus Kārsavā

Pūpolsvētdienā, 20. martā, plkst. 9.00 pie Kārsavas kultūras nama tiek rīkots Lieldienu mājražotāju tirgus, kura laikā apmeklētāji varēs ne tikai iepirkt lauku labumus, bet arī sasiet savu Pūpolsvētdienas veselības bunti un iziet tradicionālās rotaļās un dejās kopā ar Bozovas etnogrāfisko ansambli.
Kārsavas novada pašvaldība ir iedibinājusi jaunu tradīciju Kārsavas Lielā tirgus ietvaros rīkot mājražotāju tirgus, kas bagātina Lieldienu, Līgo svētku un Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Tematisko mājražotāju tirgu laikā laukumā pie Kārsavas kultūras nama pulcēsies mājražotāji un amatnieki no malu malām, tiks piedāvāta kultūras programma atbilstoši sagaidāmajai gadskārtai un vietējie mājražotāji piedāvās radošās meistarklases un gardu cienastu tirgus apmaklētājiem.
Kārsavas Lielā tirgus tradīcija ir vairāk kā 190 gadus veca, kopš 1825. gada, kad grāfs Šadurskis Kārsavas miestam piešķīra tiesības rīkot tirgus. Tradīcija ir palikusi nemainīga- katra mēneša trešajā svētdienā ļaudis no visas Latvijas sabrauc uz Kārsavas Lielo tirgu iepirkt un pārdot citur neredzētus labumus.
Pieteikties dalībai Lieldienu mājražotāju tirgū, var zvanot +371 29327265 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās