Latgales tūrisma piedāvājums tika popularizēts Vācijas tūristiem izstādē Minhenē

Latgales tūrisma piedāvājums tika popularizēts Vācijas tūristiem izstādē Minhenē

No 20. – 25.februārim starptautiskajā tūrisma izstādē “F.re.e 2018” Vācijas  pilsētā Minhenē Latgales reģiona tūrisma piedāvājumu popularizēja Latgales Tūrisma asociācijas “Ezerzeme” pārstāve Līga Kondrāte kopā ar vācu tūroperatoru Ebden Reisen, kurš Baltijas valstu ceļojumus Vācijas tirgū pārdod jau kopš 1992.gada.

Šogad Latvijas nacionālajā stendā ar saukli “Magnetic Latvia” (“Magnētiskā Latvija”) un Latvijas simtgades logo ceļot uz Latgali aicināja Ludzas novada TIC pārstāve Līga Kondrāte un Nils Ebdens no Ebden Reisen tūrfirmas, kurš iepazina Latgales tūrisma piedāvājumu pagājušā pavasarī un sagatavoja aizraujošu ceļojumu pa Latgali, iekļaujot to savā jaunajā  ceļojumu katalogā. Nila kunga latviešu un vācu valodas, protams, piesaistīja vairāk izstādes apmeklētāju uzmanību, dodot pārliecību ceļot tieši uz zilo ezeru zemi. Lieti noderēja arī jaunā Latgales aktīvās atpūtas karte.

Izstādes apmeklētāji visvairāk interesējās par Baltijas valstu apceļošanas iespējām kopumā, taču nereti tika uzdoti konkrēti jautājumi par Latgales reģionu – populārākajiem apskates objektiem, velo maršrutiem, makšķerēšanas iespējām, nakšņošanas vietām un kulināro mantojumu.  Jāteic, ka pusei no interesentiem pievilcīgs šķita piedāvājums organizēt viņu ceļojumu, gan nokļūšanu, gan naktsmītnes, gan pasākumu apmeklējumu un ieteicamos apskates objektus. Liela daļa no jautātājiem bija tūristi, kam pieder savs kemperis, un viņi interesējās, kā nokļūt līdz Latgalei, kur apstāties ar savu auto, kurā laikā labāk ceļot.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, patīkams pārsteigums bija tas, ka gandrīz visi izstādes apmeklētāji zināja, kas ir Latvija un liela daļa dalījās ar jaukajām atmiņām, ko guvuši iepriekšējos ceļojumos mūsu zemē, daudzi sarunā stāstīja, ka jau ir bijuši Rīgā un Siguldā, tagad vēlas atgriezties Latvijā vēlreiz, bet jau iepazīt reģionu piedāvājumu, tai skaitā arī Latgali un pierobežu. Daudzi stāstīja, ka ieplānojuši riņķveida ceļojumu ar savu auto no Viļņas puses pa pierobežu līdz Igaunijas ziemeļu jūrmalai un gar Baltijas jūras piekrasti doties mājup, veltot ceļojumam 2-4 nedēļas, šie apmeklētāji labprāt apskatīja reģiona kartes un novadu drukātos materiālus. Vācijas tūristu galvenais ceļošanas transports joprojām ir kemperi, taču daudzi plāno doties organizētā grupas ekskursijā vai individuāli, izmantojot lidojumu un īrētu auto, tādēļ pieprasīts bija Ebden Reisen ceļojumu katalogs. Taču šogad izteikti bija jūtama tendence izmantot interneta resursus, no izstādes līdzi paņemot kartes vai nedaudz informatīvas lapas ar interneta adresēm, ne vairs biezos krāsainos bukletus, patīkami bija saņemt cienastu no Latgales.

Tūrisma gadatirgus “F.re.e 2018”  ir lielākā Dienvidvācijas tūrisma  izstāde, kas šogad ieinteresēja rekordlielu apmeklētāju skaitu – 135,000 apmeklētāji, lielākā daļa no kuriem izstādi novērtēja  kā teicamu vai ļoti labu. Tas galvenokārt bija saistīts ar apmeklētāju milzīgu interesi par atpūtas un ceļojumu, kā arī nedēļas nogales pasākumu plašo piedāvājumu, kas te atrodams paralēli kemperu un  aprīkojuma, transporta, riteņbraukšanas, ūdenstūrisma, kalnu pārgājienu, skaistuma un veselības, dažādu āra aktivitāšu zālēm. Kopumā 1 300 dalībnieki no 70 valstīm piedāvāja savus pakalpojumus, sniedzot  izstādes dalībniekiem individuālas un personīgas konsultācijas atpūtas un ceļojumu jomā, no kuriem  vairāk kā150 dalībnieki no 70 zīmoliem demonstrēja plašu transporta un aprīkojuma un piederumu klāstu nākamajiem atvaļinājumiem. Izstādes apmeklētāji pārsvarā bija pusmūža cilvēki, arī ģimenes ar bērniem, viņi savus ceļojumus izvēlas un plāno ar lielu rūpību vairākus gadus uz priekšu, tādēļ īpaši novērtē precīzu informāciju un personīgu pieeju. Izstādes partenrvalsts šogad bija Malta.

Vācu tūristus uz Latgali aicināja braukt nacionālā Latvijas stenda pārstāvji: Latgales Tūrisma asociācija “Ezerzeme” sadarbībā ar vācu tūroperatoru Ebden Reisen, kā arī  Liepāja un Kurzemes Tūrisma asociācija, Vidzemes tūrisma klasteris “Enter Gauja”, Latvijas Kempingu asociācija, Viesnīcu un restorānu asociācija, Gulbenes tūrisma aģentūra.

Latgales reģiona dalība izstādē tika organizēta ar LIAA, Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Latgales pašvaldību un Latgales Tūrisma asociācijas “Ezerzeme” atbalstu. Līguma numurs SKV-TL-2016/29.

Informācija:

Latgales Tūrisma asociācijas “Ezerzeme”

+371 29467925

 

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās