Latgales reģiona tūrisma asociācijas “Ezerzeme” aktualitātes

Par 2017. gada rudens sezonas pasākumiem

 

Aktīvā tūrisma sezona tuvojas nobeigumam, klāt ir mūsu LRTA mācību un konferences laiks.

Šogad esam izlēmuši organizēt nedaudz, bet pamatīgus kursus.


19.,20. oktobrī organizējam pieredzes apmaiņas braucienu
– šoreiz uz Ziemeļvidzemi un Dienvidigauniju. Šobrīd programma tiek precizēta, bet pamatā maršruts ir šāds – Daugavpils-Rēzekne – Balvi – Stāmeriene – Alūksne – Veclaicene – Rouge muižā nakšņošana. Otrā dienā apskatam Setu zemi – viesu mājas, mājražojumu veikaliņu. Inovatīvus tūrisma piedāvājumus, skatu torni, setu muzeju, pilsdrupas. Asociācija apmaksās transportu un naktsmītnes un pavadoni, pašiem būs jānomaksā ēšanas izdevumi.

Pēdējā laikā Latgalē izkristalizējusies problēma ar kempingiem. Mums ir atpūtas bāzes vai lauku sētas, bet maz ir kempingu, kā to saprot un sagaida ārzemnieki.
Šoreiz 25., 26 oktobrī uz Rēzeknes novada viesu māju Zaļā sala aicināsim kempingu speciālistus 2 dienās izstāstīt visu par kempingiem no nulles, sākot ar tehniskiem risinājumiem un beidzot ar mūsdienīga biznesa problēmu risināšanu. Klausītājiem tiks piedāvāts arī drukāts materiāls par šo tēmu, interesanta biznesa realitātes spēle un kempingu attīstības tendences pasaulē un Latgales griezumā. Kursu vadīs Latvijas kempingu asociācijas vadītāja Linda Bēce, kurai pašai ir kempings Vidzemē meža salas un  Anti Hantenens no Somijas  no Eiropas  kempingu asociācijas. Klausītājiem no tālākām vietām ir iespēja nakšņot viesu mājā un apmeklēt kādu kultūras pasākumu Rēzeknē.

1.novembrī Daugavpilī, viesnīcā Park Hotel Latgola, plānojam nelielu semināru par mūsdienās tik populāro reklāmas veidu Instagram, blogi utt. To lasīs Brigita Dambe.

Uz Latgales tūrisma konferenci aicinām 10. novembrī, uz Lūznavas muižu, pl. 10.00.

Pirmajā daļā parunāsim par sezonu un plāniem nākošam gadam. Zinoša speciāliste, profesore Agita Līviņa pastāstīs par to, kā labāk šodien nopelnīt laukos tūrismā, Andris Kucins no Plānošanas reģiona izstāstīs jaunumus un izmaiņas uzņēmējiem likumdošanā un projektos, būs arī jaunumi no LIAA par tūrisma darbu valstī. Otrajā daļā Lauku Ceļotāja vadītāja Asnate Ziemele stāstīs par situāciju lauku tūrismā, iespējām, jaunumiem un projektiem, kas šobrīd ir LC dienas kārtībā. Konferences programma.

Konferences nobeigumā kā allaž – tiks pasniegtas balvas labākajiem Latgales tūrismā 2017. Pieteikumus apbalvošanai 6 nominācijās var iesūtīt līdz 25. oktobrim. Nolikums gada balvai 2017 un dalībnieka pieteikuma anketa.

 

Aicinām aktīvi piedalīties visos pasākumos. Pieteikties var savos TICos vai sūtot e-pastu uz [email protected] vai [email protected], t. 29467925

 

Ar cieņu,

LRTA “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja

Līga Kondrāte

 

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās