Gaidām pilsētas svētkus!

Pieteikuma anketa tirdzniecibai

 

Vasara turpinās. Jau drīz – 11., 12., 13. augustā – svinēsim Ludzas 840 gadu jubileju. Cienījamie ludzānieši un novada iedzīvotāji, lai jūs varētu saplānot savu laiku, aicināt ciemiņus, atšifrējam svētku afišu, sīkāk pastāstot par katru pasākumu. Svētku organizētāji ir plānojuši jubilejas pasākumus tā, lai būtu interesanti visām paaudzēm.

Svētku ieskaņa – 6. augustā

Svētdien, 6. augustā plkst. 11.00 Ludzas Romas katoļu baznīcā notiks ekumēniskais dievkalpojums – lūgšana par novadu un tā ļaudīm. Dievkalpojumā piedalīsies visu Ludzas novada reliģisko konfesiju mācītāji.

Pēc dievkalpojuma – garīgās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies divi vieskolektīvi no Rēzeknes: sieviešu koris “Medicus” diriģentes Andas Lipskas vadībā un ansamblis “Skonai” Guntras Kuzminas vadībā.

Piektdiena – 11. augusts – bērniem un  jauniešiem

Svarīgākie šīs dienas pasākumi veltīti bērniem un jauniešiem.

Jau plkst. 10.00 pilsētas parkā sāksies pilsētas bērnudārzu audzēkņu koncerts “Ludza – pasaku pilsēta”. Uzstāsies mazie dziedātāji un dejotāji no PII “Rūķītis”, “Namiņš” un “Pasaciņa”, kā arī viesi – bērnu deju kolektīvs no Rēzeknes “Dziguči” un Rokišku pilsētas bērnudārza “Varpelis” skolotāju ansamblis “Svaja”. Koncerta skatītājus sagaida arī interesanti pārsteigumi.

Pēcpusdienā, no plkst. 15.00 līdz 17.00, bērniem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kuras vadīs Ludzas BJC pedagogi un arī viesi.

Darbosies piepūšamās atrakcijas.

Diskoballe, kas sāksies plkst. 22.00, noteikti piesaistīs jauniešu uzmanību, jo tajā dzirdēsim populāro grupu “Bermudu Divstūris” un radio dīdžeju Lejasmeijeru. Dejot un atpūsties kopā ar šiem māksliniekiem, protams, aicināti visi, kuri vēlas.

Piektdienas svētku programma ir plaša. Katrs tajā atradīs pasākumu, kas atbilst viņa interesēm.

Plkst. 16.00 Ludzas Novadpētniecības muzejā notiks izstādes “Bet gribētos bez rūsas laika traipiem šīs ielas ieraudzīt’” atklāšana. Varēsim aplūkot poļu lietuviešu, baltkrievu un latviešu mākslinieku darbus, kas tikko tapuši plenēra laikā Ludzā.

Plkst. 19.00 parka estrādē gaidām visus pašmāju amatierkolektīvu daiļrades cienītājus. Koncertā “Paaudžu sasaukšanās” uzstāsies dziedošās Tihovsku un Kučānu ģimenes, jaunās solistes Elīna Točelovska, Viktorija Leščinska, Kamilla Jepremjana, instrumentālisti Valērija Satbaldijeva un Daniels Podolecs, BJC popgrupas “Spice” un “Cielaviņa”, Ludzas TN kolektīvi: pūtēju orķestris “Ludza”, folkloras kopa “Dzeipori”, vokālais ansamblis “Iedvesma”, koris “Austrumstīga” un Ludzas Mūzikas pamatskolas koris, deju kopa “Priecīgās vecmāmiņas”, tautas deju kolektīvi “Reizē”,  “Atvasara”, BJC “Žeperi”, mūsdienu deju grupas “Petit” un “Fuette”.

Pasākumu vadīs Ēriks Zeps un Karīna Demko –Senkāne.

Sestdiena – svētku kulminācija

No rīta pilsētniekus un viesus modinās pūtēju orķestris, radot pacilātu dzimšanas dienas noskaņojumu.

Pasākumi vecpilsētā

Plkst. 9.00 svētku tirdziņš un Seno arodu diena Vecpilsētas laukumā pie Tūrisma informācijas centra pulcinās amatniekus, prasmīgas saimnieces no tuviem un tāliem novadiem. Ir pieteicies daudz tirgotāju. Varēs iegādāties gan svētku gardumus, gan mākslas priekšmetus, gan praktiskas lietas. Par labu noskaņojumu gādās mūsu pūtēju orķestris.

Šai pašā rītā pēc plkst. 10.00 promenādē esat aicināti piedalīties kompozīciju “Ziedu laivas Ludzai” veidošanā. Darbu vadīs pieredzējušas floristes.

Plkst. 11.00 uz brīvdabas skatuves pie Ludzas Lielās sinagogas sāksies tautas mūzikas koncerts, kurā dzirdēsim vieskolektīvu uzstāšanos. Skatītājus iepriecinās mūsu sadraudzības pilsētu mākslinieki no Baltkrievijas un Lietuvas.

Svētku rosība pilsētā uz mirkli pieklusīs plkst. 14.00, kad sāksies kapusvētki Ludzas kapsētā.

Svētku kulminācija pilsētas parkā

Pilsētas dzimšanas dienas kulminācija, neapšaubāmi, būs koncerts ar Maestro Raimonda Paula piedalīšanos, kas pilsētas parkā sāksies plkst. 19.00. Koncertā uzstāsies R.Paula bigbends, Žoržs Siksna, Dainis Skutelis, Aminata, Ingus Pētersons un vēl citi mākslinieki. Pasākumu vadīs Artis Robežnieks.

Ballē, kas notiks pēc koncerta, muzicēs grupa “Vintāža” un muzikants Ziedonis no Kokneses.  Skanēs melodijas visiem vecumiem un gaumēm.

Svētdiena – teātra diena

13.augustā no plkst. 12.00 līdz 18.00 Tautas namā ar dažādu noskaņu lugu iestudējumiem cits pēc cita uzstāsies amatierteātri no Isnaudas, Kārsavas, Rundāles, kā arī Ludzas BJC teātra studija “Pepilota”. Precīzāka informācija par uzstāšanās laikiem – vēlāk.

Sporta programma – trīs dienu garumā

Handbols, volejbols, futbols, svarcelšana, šahs – visu šo sporta veidu cienītāji aicināti piedalīties sacensībās vai atbalstīt savējos.

Piektdien plkst. 12.00 Mazā ezera pludmales “Radziņš” laukumā sāksies atklātais handbola turnīrs vīriešiem un sievietēm, kas turpināsies arī sestdien.

Sestdien plkst. 10.00 Radziņā sāksies pludmales volejbola turnīrs vīriešiem un sievietēm.

Sporta kompleksā “Vārpa” piektdien un sestdien notiks starptautiskas sacensības svarcelšanā.

Svētdien plkst. 10.00 – atklātais pludmales futbola turnīrs.

Tai pašā laikā svētdien BJC telpās sāksies šaha turnīrs.

Svētku laikā iznāks divas  Ludzai veltītas grāmatas.

Piektdien un sestdien pilsētas parkā notiks tirdzniecība, darbosies āra kafejnīcas.

 

Cerēsim uz labu laiku.  Baudiet svētkus!

 

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās