Divās dienās apkārt Latgalei

Latgales reģiona Tūrisma asociācijas “Ezerzeme” (Latgales reģiona TA) biedri un tūrisma jomā strādājošie no 3.-4. oktobrim devās braucienā pa atsevišķiem tūrisma objektiem Ziemeļlatgalē un Dienvidlatgalē.

Latgales reģiona TA pieredzes apmaiņas brauciena mērķis ir iepazīt dažādus tūrisma objektus, satikties ar citiem tūrisma jomas profesionāļiem, gūt jaunas idejas un iedvesmu. Ik gadu tiek veidots maršruts uz citu reģionu, līdz šim esam devušies uz Vidzemi – Cēsu un Līgatnes pusi, uz Alūksni, Gulbeni un Igaunijas Dienvidiem, bet šogad apskatījām daļu no Ziemeļlatgales un Dienvidlatgales tūrisma objektiem. Te gan jāuzsver, ka divu dienu ir krietni par maz, lai apskatītu visu plašo piedāvājumu, tomēr pietiek, lai gūtu nelielu, bet saturīgu ieskatu.

Maršrutā tika iekļauti gan jauni, gan mazāk zināmi objekti. Šogad viesojāmies Rēzeknes novada, Balvu, Rugāju, Viļakas, Ludzas, Aglonas un Daugavpils novadu tūrisma mītnēs, kempingos, apskates objektos, dabas un pastaigu maršrutos. Par naktsmītni tika izvēlēts atpūtas komplekss “Dzerkaļi” Ludzas novadā. Brauciena dalībnieki ļoti augstu novērtēja kompleksa kvalitāti un ērtības.

Priecē, ka ik gadu Latgales reģiona tūrisma uzņēmēji ar nepacietību gaida asociācijas rīkoto braucienu un uzreiz arī interesējas par iespējām pievienoties nākamā gada ekskursijai. Iespējams, nākamgad dosimies uz Latgales dienvidu pusi, bet tas lai pagaidām paliek noslēpumā.

Plašāku informāciju par Latgales reģiona Tūrisma asociācijas aktivitātēm var gūt mājaslapā www.latgale.travel, konkrētu jautājumu vai neskaidrību gadījumā droši var rakstīt uz e-pastu – [email protected]. Savukārt Latgales tūrisma piedāvājumi, jaunumi un aktualitātes regulāri tiek publicētas Facebook lapā Latgale.travel.

 

 

Informāciju sagatavoja

Latgales reģiona TA

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās