30. martā notiks ekskursijas brauciens no Rēzeknes uz Lietuvu, pretī zvaigznēm

30. martā aicinām visus doties no Rēzeknes uz Lietuvu, pretī zvaigznēm.

Sāksim ceļojumu ar XIX gadsimta otrajā pusē uzbūvēto unikālo Ginučai dzirnavu apmeklēšanu, kas līdz mūsdienām saglabājušas ne tikai senās iekārtas, bet arī daudzās leģendas, piemēram, par tai pusē dzīvojošo velnu. Ignalinā apskatījuši skulptūru par godu Ignasa un Linas mīlestībai, tālāk dosimies uz Romnesa ceptuvi-restorānu, kur ne vien degustēsim piecus šakotis veidus (+ kafija vai tēja pēc izvēles), bet arī kopā varēsim piedalīties tā gatavošanā.
Labonaras dabas parkā sāksies mūsu ceļš debesīs, jo šeit atrodas viens no augstākajiem skatu torņiem Lietuvā. Lai redzēt skaistākās ainavas un pajūsmot par ezeriem un salām, būs jāpārvar 214 pakāpieni.
Un visbeidzot mūs sagaida aizraujoša ekskursija pa Lietuvas etnokosmoloģisko muzeju, kur mums pastāstīs par zvaigznēm un visumu. Skatu tornī, kas līdzinās lidojošajam šķīvītim, arī nokļūsim, tikai jau ar liftu.

Pēc iepazīšanās ar Lietuvas senatni, nacionālo desertu, dabu un muzeju, būs iespēja iepazīties arī ar Utenas Lidl atlaidēm.

Brauciena cena – 38 eiro, bērniem – 36 eiro. Cenā iekļautas visas ieejas biļetes, vietējo gidu pakalpojumi, tēja/kafija, šakotis degustācija.

Pierakstīties pa tel. 26595017 līdz 25 martam.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās