Satiec Putnu dienas Ludzā!

Arī šogad Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB), Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar citiem partneriem aprīlī organizē Putnu dienas visā Latvijā.

Pirmie pasākumi notiks jau 1. aprīlī un turpināsies visu mēnesi. Lielākā daļa no vairāk nekā 30 pasākumiem – gan putnu vērošanas ekskursijas, gan radošās un putnu būrīšu darbnīcas – notiks 8. un 9. aprīlī. Putnu dienas finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Dalība vairāk nekā 30 Putnu dienu ekskursijās un citās aktivitātēs ir bez maksas, tajās piedalīties tiek aicināts ikviens interesents. Sev tuvāko un piemērotāko pasākumu meklē www.putnudienas.lv.

7. aprīlī plkst.14.00 sadarbībā ar Ludzas Novadpētniecības muzeju tiks rīkots pasākums “Satiec Putnu dienas Ludzā!”. Iepazīsim putnus un to mājokļus, būs viktorīna par putniem, radošās darbnīcas un vides izziņas spēles. Sākums plkst. 14:00, norises vieta Kuļņeva iela 2, Ludza. Plašāka informācija zvanot uz tālr. 29139677 (Regīna Indriķe).

Jāpiebilst, ka visa mēneša garumā Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centros norisināsies tematiskas nodarbības, veltītas ar putniem saistītām tēmām.

Papildus informācija par Putnu dienu pasākumiem www.daba.gov.lv, Dabas aizsardzības pārvaldes sociālajos tīklos Facebook un Twitter, kā arī www.putnudienas.lv.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās