Ludzas tūrisma uzņēmēji tiekas ikgadējā sapulcē

4.aprīlī viesu mājā Zilgme pie Cirmas ezera mājīgā atmosfērā tikās Ludzas novada un Ciblas novada tūrisma uzņēmēji.  Bija prieks satikt kolēģus un pārrunāt atziņas par pagājušo sezonu un jaunumus pirms aktīvās tūrisma sezonas, kā arī iepazīties ar viesu mājas Zilgme piedāvājumu. Pateicamies saimniekiem par jauko uzņemšanu.

Ludzas novada TIC vadītāja Līga Kondrāte stāstīja par paveikto 2018.gadā, par 2019.gada starptautisko tūrisma izstāžu rezultātiem, par apmācību ciklu un projektiem tuvākā gada laikā. Tāpat kopīgi izanalizēja situāciju tūrisma jomā pagājušā sezonā, lai labāk saprastu pieprasījuma tendences un līdz ar to darāmos darbus šai sezonai. Dzīvas diskusijas izraisīja jautājumi par klientu apkalpošanas un naktsmītņu komforta līmeni, kā arī par jauninājumiem likumdošanā. Aktuāls ir jautājums par labierīcību sakārtošanu  un par piecu zvaigžņu naktsmītņu piedāvājuma veidošanu. Interesanti likās jaunumi par e-mārketinga iespējām u n rīkiem, par  nebijušu tūrisma piedāvājumu veidošanu.

LPR uzņēmējdarbības konsultants Boriss Varlamovs informēja klātesošos  par Ģimeņu kartes 3+ iespējām tūrisma uzņēmējiem. Tā ir laba iespēja sniegt savu tūrisma pakalpojumu daudzbērnu ģimenēm, piesaistot tieši šīs mērķgrupas auditoriju.  Ludzas novadā tieši ģimenes ar bērniem ir viena no plašākajām tūristu grupām, tāpēc daudzus šī iespēja patiesi ieinteresēja un līdz sezonai domājams būs jauni tūrisma produkti Latvijas pierobežā, ko aicināsim izmantot tieši ģimenes ar bērniem.

Katrā ziņā pēcpusdiena pagāja darbīgā un sadarbības pilnā gaisotnē, uzņēmēji aizbrauca mājās ar jaunām idejām un cerīgu apņemšanos pilni. Lai veiksmīga nākošā tūrisma sezona mums visiem!

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās