Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” rīkos apmācības un Latgales tūrisma konferenci

Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” rīkos apmācības un Latgales tūrisma konferenci.

Tāpat kā katru gadu, arī  šoruden Latgales reģiona tūrisma asociācijas “EZERZEME” tūrisma nozarē strādājošajiem rīkos bezmaksas apmācības, pieredzes apmaiņas braucienu un ikgadējo Latgales tūrisma konferenci.

  1. – 20. oktobrī Latgales tūrisma uzņēmēji, gidi un tūrisma informācijas centra speciālisti dosies pieredzes apmaiņas braucienā uz Ziemeļvidzemi un Dienvidigauniju. Brauciena laikā būs iespēja iepazīties ar Setu zemi:  apskatīt viesu mājas, mājražotāju veikaliņus, viesu mājas u.c., iepazīstot inovatīvus tūrisma piedāvājumus.
    25.– 26. oktobrī Rēzeknes novada viesu mājā “Zaļā sala” notiks apmācību cikls, kas būs veltīts kempingu tēmai. Kempingu tēma Latgales tūrisma nozarei ir sevišķi aktuāla, jo katru gadu pieaug ārvalstu tūristu skaits, kas reģionā ierodas ar kemperiem, taču kempingu skaits šobrīd ir nepietiekams, un esošā infrastruktūra ir jāpielāgo atbilstoši klientu prasībām. Latvijas kempingu asociācijas vadītāja Linda Bēce un no Eiropas kempingu asociācijas pārstāvis no Nīderlandes vadīs nodarbības, stāstot par kempingu ierīkošanu un attīstīšanu, darbu ar klientiem.  Klausītājiem tiks piedāvāts arī izdales materiāls par šo tēmu, tiks rīkota praktiska biznesa realitātes spēle, un tiks aplūkotas kempingu attīstības tendences pasaulē un Latgales griezumā.
    1. novembrī Daugavpilī, viesnīcas “Park hotel Latgola” telpās, tiks rīkots apmācības seminārs par tūrisma objektu un galamērķu popularizēšanu, izmantojot Instagram iespējas u.c. mūsdienu mārketinga rīkus. Semināru vadīs Isntagram blogere Brigita Dambe un Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta Tūrisma mārketinga nodaļas vecākā eksperte Lelde Beņķe.

Savukārt 10. novembrī Lūznavas muižā notiks ikgadējā Latgales tūrisma konference.  Tās laikā Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja  Līga Kondrāte sniegs ieskatu aizvadītajā tūrisma sezonā. LIAA Tūrisma departamenta vadītāja Inese Šīrava pastāstīs par tūrisma attīstības tendencēm. Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības atbalsta centra komercdarbības konsultants Andris Kucins informēs par tūrisma uzņēmējdarbības vides attīstības iespējām. Vidzemes Augstskolas profesore, pētniece, Latvijas Ekonomistu asociācijas biedre Dr.oec. Agita Līviņa sniegs profesionālus padomus, kā saglabāt unikālās vērtības, tās izmantojot tūrismā un dodot iespēju nopelnīt. Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas  Dabas izglītības centra vadītāja Regīna Indriķe pastāstīs par dabas tūrismu un vides pieejamība īpaši aizsargājamās dabas teritorijās Latgalē. Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” prezidente Asnate Ziemele, analizējot 2017. gada statistikas datus, tendences un aktivitātes  sniegs ieskatu asociācijas aktualitātēs un informēs par 2018. gada iecerēm.   “Lauku ceļotājs” pārstāvis un tūrisma eksperts Juris Smaļinskis  stāstīs par lauksaimniecības, amatniecības, zvejniecības u.c.  tradīciju mantojumu agro tūrismā. Kandavas novada muzeja vēsturnieks Agris Dzenis pievērsīsies lauksaimniecības tradīciju mantojumam Latvijā.

Konferences nobeigumā tiks pasniegtas balvas 6 nominācijās, suminot Labākos Latgales tūrismā 2017.

Latgales tūrisma konferences vadītāja lomā iejutīsies Kurzemes tūrisma asociācijas valdes loceklis,  viesnīcas “Raibie logi” (Ventspils)  īpašnieks Guntars Seilis.

Pasākumus organizē Latgales reģiona tūrisma asociācija Ezerzeme ar LIAA Tūrisma Departamenta un Latgales pašvaldību atbalstu un līdzfinansējumu. Latgales tūrisma konferences 2. daļa tiek organizēta ar lauku tūrisma asociācijas lauku Ceļotājs gādību projekta „Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro tūrismā Latvijā un Lietuvā” ietvaros, ko finansē Eiropas Savienības Interreg Latvijas – Lietuvas programma 2014.–2020. gadam.

Informācija:

Līga Kondrāte

Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” valdes priekšsēdētāja

+371 29467925

[email protected]

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās