Izveidota Rundēnu Velna dobes dabas taka

Dabas aizsardzības pārvaldes un Ludzas novada pašvaldības darbinieku sadarbības rezultātā izveidota jauna dabas taka 1,5 kilometru garumā par 2020. gada ģeovietu atzītajā dabas piemineklī “Rundānu Valna dūbe” (Rundēnu velna dobe).

Pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas direktore Anda Zeize stāsta, ka, pieaugot interesei par Rundānu Valna dūbi, radās nepieciešamība nodrošināt piekļuvi šim dabas piemineklim. Ludzas novada pašvaldība vienojās ar zemes īpašniekiem, un vietējie iedzīvotāji Rundēnu pagasta pārvaldes vadītāja Aleksandra Sovāna vadībā sāka dabas takas atbrīvošanu no krūmiem un sakritušajiem kokiem.

Jau martā bija plānota kopīga Pārvaldes un Ludzas novada pašvaldības talka, tomēr COVID 19 ieviesa korekcijas un iecerētā talka varēja norisināties maija vidū.
Talkas laikā izveidotā 1,5 kilometrus garā taka ved no vietējās nozīmes autoceļa V517 līdz “Rundānu Valna dūbei” un tā apļveida lokā ieskauj šo objektu. Izveidotas arī skatu vietas, no kurām paveras ainava uz dabas pieminekli.

Jaunveidotās takas sākums: https://bit.ly/Velnadobe. Drīzumā informācija par to tiks ievietota arī Pārvaldes veidotajā mobilajā lietotnē “Dabas tūrisms”.

Informācijas avots – Dabas aizsardzības pārvalde.

Plašāka informācija par Rundēnu Velna dobi atrodama šeit.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās