Aicinām piedalīties akcijā “Zalta rūku ceļš Latgolā”

“Iepazīsti Latgali caur amatu tradīcijām”!

 Aicinām piedalīties akcijā “Zalta rūku ceļš Latgolā”, kuras sākums ir 16. jūlijs un noslēgums 16.novembrī.

Latgales mākslas un amatniecības centrs kopā ar Ludzas amatnieku centru šovasar organizē akciju Latgales apceļotājiem, aicinot tos iepazīt Latgali caur amatu tradīcijām. Šī akcija ir vienīgais šāda veida produkts Latgalē. Latgales lielākā bagātība slēpjas tās darbīgajā vidē un unikālajā kultūras mantojumā, kas ļauj apskatīt un izprast latgaliskās kultūrvides savdabību un kultūras mantojuma “dzīvās” vērtības-  pašam darboties un kaut ko izveidot, redzēt amatniekus darbībā, kā arī iepazīt Latgales sadzīvi, folkloru, mākslu. Amatnieks ir Latgales vērtība. Ar akcijas palīdzību mēs vēlamies mudināt iepazīt Latgali caur amatu tradīcijām.

Akcijas laikā būs iespēja iepazīties ar 42 Latgales amatnieku darbnīcām, kurās apmeklētājs var iebraukt, apskatīties, padarboties. Lai piedalītos akcijā, savs ceļojums jāuzsāk vienā no diviem amatnieku centriem – Latgales mākslas un amatniecības centrā, Līvānos vai Ludzas amatnieku centrā, Ludzā. Projekta ietvaros ir izstrādātas akcijas kartes, kuras saņemsiet uzsākot ceļojumu vienā no centriem. Apmeklējot kādu no amatnieku darbnīcām, akcijas kartē iegūsiet amatnieka autogrāfu. Uzrādot šo karti  ar vismaz 5 amatnieku parakstiem, vienā no sākumpunktiem, Līvānos vai Ludzā tiks izsniegts sertifikāts par darbnīcu apmeklējumu.

Akcijas laikā  aicinām ceļotājus dalīties ar saviem iespaidiem sociālajos tīklos facebook.com un  Instagram lapā – Zalta rūku ceļš Latgolā.

Gada nogalē – decembrī  Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā paredzēts noslēguma pasākums Latgales amatniekiem, akcijas dalībniekiem ar domu pārrunāt akcijas norisi un satikties, dalīties pieredzē. Ceļotājiem tiks izlozētas vērtīgas balvas no amatu meistariem.

Akcija tapusi valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Valsts mežu atbalstītās Latgales kultūras programmas projektu rezultātā. Projekta pasākumi veicinās latgaliskās kultūrvides un valodas popularizēšanu, kā arī motivēs vietējos amatniekus saglabāt savas vērtības un amatu, ko tie piekopj. Projekta realizācija ļaus veidoties jauniem kultūras kontaktiem, sniegs iespēju jaunajiem arodu apguvējiem mācīties no esošajiem amatniekiem. Pēc akcijas karte kalpos , kā informatīvs materiāls par Latgales amatnieku darbnīcām.

Sīkāka informācija www.livanustikls.lv un facebook/zalta rūku ceļš vai zvanot pa tālruni 65381855.

 

Pielikumā publicitātes fotogrāfija- Akcijas afiša

Kontaktinformācija:

Tālr.: 653 81855

Mob. tālr.: 28603333

E-pasts: [email protected]

Raksta autore: Sintija Lukjanska

(LMAC mārketinga speciāliste)

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās