Ukrainas vēstnieks: Šai nelielajā laika sprīdī es paspēju Ludzu iemīlēt

4. septembrī Ludzā neoficiālā vizītē viesojās Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jevgenijs Perebijnis ar dzīvesbiedri. Vizītes mērķis – apmeklēt Ukrainas kultūras dienas Latgalē pasākumus, kā arī tikties ar Ludzas novada pašvaldības vadību.

Sarunā ar Ludzas novada domes priekšsēdētāju Alīnu Gendeli Ukrainas vēstnieks atklāja, ka vairākām Latvijas pašvaldībām ir sadarbības partneri Ukrainā, vēsturiski izveidojies tā, ka lielākoties sadarbība notiek Čerņigovas apgabalā. Vēstnieks uzsvēra, ka ir svarīgi, ka ukraiņu tauta saņem atbalstu no Latvijas reģioniem, no pašvaldībām, jo tieši reģionos izpaužas patiesais patriotisms. Tikšanās laikā tika pārrunātas sadarbības iespējas, iesaistot abu valstu sporta skolas un klubus, kultūras kolektīvus un uzņēmējus.

Augstais viesis ar interesi apskatīja restaurēto Ludzas Lielās sinagogas ēku un vecpilsētas daļu. Vēstnieks izteica pateicību pašvaldībai par centieniem saglabāt multikulturālās vides savdabību un kultūrvēsturisko mantojumu.

Jevgenijs Perebijnis ar dzīvesbiedri apmeklēja koncertu, kuru organizēja “Ukrainas centrs jauniešiem un bērniem Latvijā”. Tajā skatītājus ar savu meistarību priecēja Horeogrāfiskais ansamblis “Galateja” (Brovari, Kijevas apgabals), Tautas deju ansamblis “Samocviti” (Ļvova) un pašmāju Jauniešu deju kolektīvs “Žeperi”. Uzrunājot pasākuma dalībniekus un pilsētas iedzīvotājus, Jevgenijs Perebijnis teica: “Šai nelielajā laika sprīdī es paspēju Ludzu iemīlēt”.

Svetlana Rimša,

sabiedrisko attiecību vadītāja

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās