Norvēģijas vēstnieks apskata restaurēto Ludzas sinagogu

22. janvārī Ārkārtējais un pilnvarotais Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijas Republikā Steinar Egil Hagen apmeklēja Ludzas novada pašvaldību. Vēstnieku interesēja sociāli-ekonomiskā situācija, uzņēmējdarbības attīstības iespējas, Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansēto projektu īstenošanas gaita Ludzas novadā un Latgales reģionā kopumā.
Norvēģijas vēstnieks kopā ar kundzi, padomnieci Agnesi Cimdiņu un citiem vēstniecības darbiniekiem apskatīja restaurēto Ludzas Lielās sinagogas ēku, apmeklēja Ludzas Novadpētniecības muzeju un Amatnieku centru. Slavenais arhitekts un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas lietpratējs Pēteris Blūms pastāstīja delegācijas pārstāvjiem par sinagogas ēkas restaurācijas gaitu, pārvarētajām problēmām un panākto rezultātu. Vēstnieks atzina, ka sinagogas restaurācija, ko līdzfinansē Norvēģijas finanšu instrumenta programma un Ludzas novada pašvaldība, ir paveikti ļoti kvalitatīvi. Viesi atzīmēja, ka ēka ir kā liels muzeja eksponāts, kurā ieejot var izjust pagātnes elpu.
Steinar Egil Hagen atzina, ka iepazīt Ludzu vienas dienas laikā nav iespējams. Vēstnieks izteica vēlmi apmeklēt Ludzas novadu vēlreiz, lai iepazītu tā cilvēkus un izjustu īsteni latgalisko garu.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās