Latgales tūrisma speciālisti veiksmīgi piedalījās starptautiskaja tūrisma izstādē “Balttour”

Latgales tūrisma speciālisti veiksmīgi piedalījās starptautiskaja tūrisma izstādē “Balttour”  

Latvijas tūrisma lielākajā gada pasākumā – starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2017”, kas norisinājās 3. – 5. februārī,  vienotā stendā  Latgales tūrisma iespēju daudzveidību popularizēja Latgales novadu un pilsētu pašvaldību tūrisma speciālisti.

Pateicoties Latgales tūrisma asociācijas “Ezerzeme” mērķtiecīgam darbam un Latgales pašvaldību atbalstam, reģiona stendā tika ietverts plašs tūrisma piedāvājums, kas pieejams Latgalē – naktsmītnes, apskates objekti, jauni velo maršruti, tūrisma maršruti, kulinārais mantojums, aktīvā tūrisma iespējas, piedāvājumi ģimenēm ar bērniem, atpūta pie ūdeņiem un dabas objekti.  Latgales pašvaldību tūrisma informācijas centru speciālisti izstādes apmeklētājiem bija sagatavojuši jaunus tūrisma materiālus, kas noteikti palīdzēs saplānot ceļojumus uz Latgali. Latgales stendā tradicionāli liela piekrišana bija Latgales keramikai. Visu triju izstādes dienu garumā ap Preiļu keramiķa Raivo Andersona podnieku ripu pulcējās prāvs interesentu skaits. Jo sevišķi bērni aizrautīgi sēdās pie podnieka ripas un pašu rokām darināja savu pirmo meistardarbu.   Liela piekrišana bija arī Krāslavas novada  zemnieku saimniecības “Kurmīši” piedāvātajām populārajām zāļu tējām. Cienastu Latgales stenda apmeklētājiem bija sarūpējusi Kārsavas novada “Dzīļu” maiznīcas čaklā saimniece un populārās TV pārraides “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Aina Barsukova un  Šmakovkas dedzinātavas veidotājs Jānis Krivtežs.  Muzicējot par jautru omu rūpējās Gunārs Igaunis.

Latgales stenda apmeklētāji šogad īpaši interesējās par atpūtu ģimenēm ar bērniem, atpūtu pie ūdeņiem, aktīvās atpūtas iespējām, par jauniem tūrisma objektiem un naktsmītnēm. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad bija interese par dabas parkiem un atsevišķiem dabas objektiem.

Izstādes laikā tika apbalvoti konkursa “Gada cilvēks tūrismā 2016” laureāti. Priecājāmies un no sirds sveicām mūsu kolēģi – Krāslavas TIC vadītāju Tatjanu Kozačuku, kas kļuva par konkursa “Gada cilvēks tūrismā 2016” laureāti nominācijā “Labākais tūrisma informācijas centra vadītājs 2016”. Zīmīgi, ka “Gada cilvēks tūrismā 2016” uzvarētājus nosaka žūrija deviņu cilvēku sastāvā, ko veido tūrisma nozares biznesa eksperti, tūrisma asociāciju vadītāji, aizvadīto gadu laureāti, valsts tūrisma pārstāvji, kā arī “BalticTravelnews.com” pārstāvji. “Gada cilvēks tūrismā 2016” laureāta noteikšanai ir divi kritēriji – sabiedriskā aktivitāte par labu tūrisma nozarei vai inovatīva ideja, kura pozitīvi ietekmē Latvijas tūrisma industriju, veiksmīgs sava aroda meistars. Kopš 2003.gada balva tiek pasniegta jau 14. reizi un tā ir ieguvusi nozīmīgu statusu Latvijas tūrisma nozarē un Latvijas tautsaimniecībā.

Starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour” ir Baltijā nozīmīgākā tikšanās vieta tūrisma  profesionāļiem un potenciālajiem tūrisma produktu patērētājiem, kur veidojas jauni kontakti un tiek stiprināta esošā sadarbība, tā ir arī vieta, kur ir iespēja uzrunāt individuālos ceļotājus. Pēc radoša un intensīva darba izstādē gatavosimies jaunajai tūrisma sezonai un Latgalē ar prieku gaidīsim tūristus.

Popularizējot tūrisma 2017.gada tūrisma piedāvājumu, šogad jau aizvadītas četras starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgi Somijā, Nīderlandē, Lietuvā un Latvijā. Vēl gaidāms darbs starptautiskajās tūrisma izstādēs Igaunijā un Vācijā – Minhenē un Berlīnē.

Foto: Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs

Informācija:

Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme”

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās