Latgales tūrisma piedāvājums tika popularizēts Baltkrievijas tūristiem izstādē Minskā

No 04. – 07. aprīlim Baltkrievijas  pilsētā Minskā notika starptautiskā tūrisma izstāde “Otdix 2018”, kur Latgales reģiona tūrisma piedāvājumu popularizēja Latgales Tūrisma asociācijas “Ezerzeme” pārstāvji.

Latvijas nacionālajā stendā ar saukli “Magnetic Latvia” (“Magnētiskā Latvija”) un Latvijas simtgades logo ceļot uz Latgali aicināja Rēzeknes novada TIC pārstāve Ligita Harčevska un Dagdas novada TIC pārstāve Oksana Rutka.

Latvijas stenda apmeklētāji izstādē interesējās gan par galvaspilsētu Rīgu un Jūrmalu, gan tūrisma piedāvājumu pārējā Latvijas teritorijā.  Interese bija par velomaršrutiem un lauku tūrisma piedāvājumu, kā arī par nakšņošanas iespējām un piedāvājumu ģimenēm ar bērniem.

Lielai daļai apmeklētāju Latvija bija vieta, kur tika pavadīti studiju gadi,  un tagad ir vēlme ceļot uz Latviju un redzēt kāda tā ir tagad un kāds ir tūrisma piedāvājums. Tūrisma aģentūras, kuras strādā uz Latvijas tūrisma tirgu, interesēja piedāvājums nedēļas nogalē un kulinārā mantojuma piedāvājums. Bija arī interese par medicīnas tūrismu. Latgales reģions interesants apmeklējumiem ar to, ka atrodas tuvu Baltkrievijas robežai. Izstādes apmeklētājiem savu tūrisma piedāvājumu reklamēja ap vairāk kā 70 izstādes dalībnieku gan tūrisma, gan medicīnas tūrisma jomā.

Baltkrievijas tūristus uz L

atviju, Latgali aicināja braukt nacionālā Latvijas stenda pārstāvji: Latgales Tūrisma asociācija “Ezerzeme”, Liepāja un Kurzemes Tūrisma asociācija, Viesnīcu un restorānu asociācija, Marka Rotko mākslas centrs no Daugavpils.

Latgales reģiona dalība izstādē tika organizēta ar LIAA, Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Latgales pašvaldību un Latgales Tūrisma asociācijas “Ezerzeme” atbalstu. Līguma numurs SKV-TL-2016/29.

Informācija:

Latgales Tūrisma asociācijas “Ezerzeme”

+371 29467925

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās