X Starptautiskais festivāls Latgales ērģeļu dienas 2019

Ir klāt vasara un Latgales dievnamos skanēs ērģeļmūzika -notiek X Starptautiskais festivāls Latgales ērģeļu dienas 2019
Daži  no pasākumiem notiks arī Ludzas apkārtnē.

  • 19. jūlijs plkst. 18.00 – Īpašo viesu koncerts – Malnavas Rožukroņa Dievmātes Romas katoļu baznīcā (Kārsavā)

            Piedalās: profesore Vita Kalnciema, Liene Andrea Kalnciema (ērģeles), Laura Purena (soprāns).

Koncerta programmā ir iekļauta gan baroka laikmeta mūzika, gan latviešu un rietumeiropas komponistu skaņdarbi. Ērģeles skanēs gan solo, gan arī ansamblī ar jaunu talantīgo dziedātāju Lauru Purenu, kas nāk no  Madonas un ir apliecinājusi savu talantu, 2016.gadā kļūstot par konkursa ” Ineses Galantes talanti” laureāti.
Savukārt VIta Kalnciema un Liene Andreta Kalnciema ir mūziķu dinastijas pārstāves, vairāku konkursu laureātes un izcilas ērģelnieces, kuras uzstājās ne tikai Latvijā bet arī Eiropā, Amērikā un visā pasaulē. Viņu sniegumā dzirdēsim skaņdarbus, kas komponēti ērģelnieku duetam – ērģeles tiks spēlētas četrrocīgi un četrkājīgi.   Muzicēšanas procesu varēs vērot video projekcijā, kā arī pēc koncerta būs iespējams tūvāk apskatīt ērģeles, iejusties ērģelnieka lomā  un iepazīties ar māksliniecēm.

  • 26. jūlijs plkst. 13.00 – 17.30 Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā notiks Ērģeļspēles meistarklases Latgales reģiona jaunajiem ērģelniekiem un ērģeļu iesvētīšanas svētbrīdis ar bīskapu Jāni Buli. Vadītāji Deniss Mahaņkovs un Dina Ikhina (Krievija)

Ikviens ir aicināts nākt un klausīties meistarklašu norisi, aktīvie dalībnieki ir Latgales reģiona ērģeļspēles audzēkņi. Jaunieši pilnveidos savas ērģeļspēles prasmes pieredzējušo pedagogu vadībā, kā arī papildinās savas zināšanas par repertuāru un reģistrācijas mākslu. Sīkākā informācija pa tālruni: +37126063258

  • 26. jūlijs plkst. 18.00 – Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā  JAUNO STABUĻU ĒRĢEĻU IESKANIDINĀŠANAS KONCERTS Lielajā zālē. Piedalās: Deniss Mahaņkovs un Dina Ikhina (ērģeļu duets, Krievija).

Koncertā pirmo reizi tiks ieskandinātas Rēzeknes mūzikas vidusskolas stabuļu ērģeles. Šīs instruments ir pārvests no Rīgas un jau kādu laiku rit tā uzstādīšanas darbi, intonēšana, mehānikas regulēšana un cits tehniskas lietas. Koncertā muzicēs ērģelnieku duets no Krievijas – Dina Ikhina un Deniss Mahaņkovs, kuri ir aktīvi koncertējoši ērģelnieki ar plašu un ļoti krāšņu repertuāru. Programmā ir dažādu stilu un laikmetu mūzika, arī pašu mūziķu veiktie skaņdarbu pārlikumi ērģelnieku duetam.

  • 27. jūlijs plkst. 19.00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē NOSLĒGUMA KONCERTS Piedalās: Dina Ikhina, Deniss Mahaņkovs (ērģeles, Krievija), Paula Šūmane (vijole), Agnese Urka (soprāns), Larisa Carjkova (ērģeles).

Noslēguma koncerts tradicionāli ir festivāla kulminācijas brīdis! Uzstāsies labākie Latvijas un Latgales mūziķi – Lielās Mūzikas balvas laureāte, vijolniece Paula Šūmane, Latvijas Radio kora māksliniece, dziedātāja Agnese Urka,  viesi no Krievijas, ērģelniece Larisa Carjkova. Speciāli šīm jubilejas koncertam, Renāte Stivriņa ir komponējusi jaundarbu, kas savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos tieši Rēzeknē. Tradicionāli tiks pasniegta Veicināšanas balva jaunajām ērģelniekam.

Uz tikšanos!

Informāciju sagatavoja: Larisa Carjkova

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās