Par starptautiskā velomaršruta EuroVelo11 posma marķēšanu Latgalē

Informācija plašsaziņu līdzekļiem par starptautiskā velomaršruta EuroVelo11 posma marķēšanu Latgalē

Latgales vietējās rīcības grupas sadarbībā ar Latgales tūrisma asociāciju un tūrisma nozares speciālistiem realizē projektu, kura mērķis ir veicināt velotūrisma attīstību Austrumlatvijas reģionā, marķējot velo maršrutu EuroVelo11. Tādejādi gan popularizējot Austrumlatviju kā Eiropas velo tūrisma galamērķi, gan sekmējot klimata izmaiņas ceļojot „zaļi” un veicinot uzņēmējdarbības attīstību velomaršruta pieguļošajās teritorijās.

EuroVelo ir Eiropas Riteņbraucēju federācijas projekts. Tas paredz izveidot vienotu veloceļu tīklu, kas aptvertu visu Eiropu un pa kuru riteņbraucēji varētu droši pārvietoties no vienas valsts uz otru. Šobrīd EuroVelo tīklā ir 17 maršruti, to kopgarums sasniedz vairāk kā 90 000 km. EuroVelo maršruti ir domāti ne tikai profesionālajiem riteņbraucējiem, bet arī vietējiem katras valsts iedzīvotājiem ikdienas aktivitātēm. No šiem 17 maršrutiem Latvijai cauri ved trīs-EV10, EV11 un EV13.

Velomaršruta EV11 posms velobraucējus ieved Latvijas teritorijā cauri Zarasai pilsētai, tālāk pa dabas parku “Medemu ezeraine” un gar Sventes ezera krastu uz Daugavpili. No Daugavpils pa dabas parka “Daugavas loki” teritoriju uz Krāslavu, no kuras tālāk uz Aglonu un Dagdu. Tālāk ceļš ved cauri Rāznas nacionālajam parkam uz Ludzu un tālāk uz Rēzeknes pilsētu, kur  EV11 aiz Rēzeknes novada teritorijas pieslēdzas EV11 Vidzemes posmam. Savukārt, lai Latgales apceļotājiem ļautu iepazīt visu Latgales teritoriju, tika izveidots reģionālais velomaršruts ar numuru 11, kas no Ludzas tālāk aizved gar austrumu pierobežu līdz pat Gulbenei, kur tālāk pieslēdzas Greenway velo tīklam.

Līdz šim projekta īstenošanas gaitā tika izstrādāta Austrumlatvijas velotūrisma attīstības stratēģija, kuras autors ir Vidzemes Augstskolas profesors Andris Klepers un izdota arī Latgales velomaršrutu karte latviešu, krievu un angļu valodās. Velomaršruta kartes failu elektroniski var apskatīties un lejupielādēt Latgales tūrisma mājaslapā- latgale.travel vai arī, sazinoties ar vietējo tūrisma informācijas centru, iegūt drukāto velo ceļvedi. Līdz aktīvajai velo sezonai tiks nomarķēts velomaršruts visā tā garumā, kas ir gandrīz 500 km. Kā arī kā EV11 atklāšanas pasākums, tiks organizēts velo maratons.

Latgales reģiona tūrisma asociācija “Ezerzeme” jau šobrīd aicina, plānojot savus šīs vasaras piedzīvojumus, izvēlēties apceļot Latviju un Latgali dabai draudzīgā veidā- ar velosipēdu.

 

Informāciju sagatavoja

Latgales reģiona Tūrisma asociācijas “Ezerzeme”

[email protected], 27853695

 

Foto: Aleksandrs Lebeds

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās