Nedēļas nogalē – 10. un 11. jūnijā – notika šī gada piektais fonda „1836” gājiens no Kārsavas līdz Ludzai.

Pirmajā dienā gājiens sākās Kārsavā un ir noieti 23 km. Ceļotājiem bija iespēja izgaršot Latgales viesmīlību, viesojoties Malnavas saimniecībā „Dzīles” un „Latgolys šmakovkys” dedzinātavā. Kitkovā gājējus ciemos gaidīja zemnieku saimniecības „Kramiņi” saimnieki.

Savukārt svētdien, ceļā līdz Ludzai ir noieti 19 km. Ludzā ceļotājus viesmīlīgi uzņēma Ludzas novadpētniecības muzejs, Ludzas Lielā sinagoga, Ludzas amatnieku centrs, kā arī Latgaļu kukņas saimnieces cienāja ar gardiem un sātīgiem latgaliskiem ēdieniem.

Ludzas vecpilsētas laukumā, pie tūrisma informācijas centra (Baznīcas iela 42), tika ierakts fonda 1836 stabiņš, tādējādi turpinot iezīmēt „1836”ceļu.

Kā jau tradīcija, gājiena noslēgumā, plkst. 18:36 Ludzas kultūras namā izskanēja fonda „1836” un draugu koncerts. Tajā piedalījās arī folkloras kopa Upīte un Tihovsku ģimene.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās