Ludza aicinās tūristus starptautiskajā tūrisma izstādē Balttour 2018

Ludza aicinās ciemos starptautiskajā tūrisma izstādē “Balttour 2018”

Starptautiskajā tūrisma izstādē – gadatirgū „Balttour 2018”, kas šogad  jau 25 reizi  no 2. līdz 4. februārim norisināsies BT1 izstāžu kompleksā Rīgā, vienotā Latgales stendā Ludzas novada TIC darbinieki aicinās ceļotājus uz senāko Latvijas pilsētu.

Pēdējos gadus tūrisma iespēju daudzveidība Ludzā ir augusi, ceļotāji atzinīgi novērtē ziedošo, sakopto un kultūrvēsturiski bagāto, darbīgo pilsētu Latvijas austrumu pierobežā- neskatoties uz tālo ceļu no galvaspilsētas-tā spēj ieinteresēt. Šogad piedāvāsim ne vien virtuālo ekskursiju Livonijas pilsdrupās, Ludzas novadpētniecības muzeja un Lielās Sinagogas ekspozīciju apmeklējumu, darbošanos Ludzas amatnieku centrā kā iepriekš, bet arī aicināsim apmeklēt salonu Pelnrušķītes sapnis, ekskursiju bērniem “Lūcijas nakts pasakas”, kā arī vietējo dūņu dziednieciskās vannas, SPA procedūras, melnās pirtis un atpūtu laukos viesu mājās. Šī gada lielākais pasākums, kas atvilinās daudzus ceļotājus uz Ludzu ir Lielais Latgaļu tirgus, tas lepnumu svinēs šogad savu 10 gadu jubileju. Noteikti vairāk sagaidīsim ari velotūristus, jo nu mums ir jauns reģionāls marķēts velomaršruts N36, kas ļauj apceļot visu pierobežu, iekļaujot ari vietējos maršrutiņus pa novadu..

Ludzas tūrisma informācijas centra speciālisti izstādes apmeklētājiem sagatavojuši jaunus tūrisma materiālus, kas palīdzēs saplānot ceļojumus uz Ludzu un Latgali un kuros ietverts plašs tūrisma piedāvājums– naktsmītnes, apskates objekti, velo maršruti, aktīvā tūrisma iespējas, piedāvājumi ģimenēm ar bērniem, atpūta pie ūdeņiem. Sadarbībā ar pašvaldību ir izdotas jaunas Ludzas novada tūrisma kartes, pilsētas plāns, Ludzas tūrisma piedāvājums būs atrodams jaunajā Ludzas, Zilupes, Ciblas un Kārsavas novadu kartē, jaunajā Latgales tūrisma kartē, kurā saistošus piedāvājumus atradīs gan aktīvā tūrisma piekritēji, pāri un gan ģimenes ar bērniem, kas reģionam ir ļoti nozīmīgi segmenti.

Latgales stendu tradicionāli atraktīvāku darīs keramiķis Valdi Pauliņš, Turku pirts ciema, Šmakovkas dedzinātavas, Rāznas nacionālā parka, Daugavpils Sikspārņu centra, siera gatavotāju, biedrības Kroma kolns pārstāvji. Lai piesaistītu apmeklētāju uzmanību Latgales stendam, tiek organizēta īpaša dāvanu loterija, kur varēs izlozēt dažādas novadu tūrisma objektu  īpašnieku piedāvātas veltes, kā piemēram dāvanu kartes nakšņošanai viesnīcās, ekspzīciju apmeklējumu brīvbiļete, atlaides pakalpojumiem, vakariņas u.c. Arī ludzānieši sarūpējuši loterijai dāvanu kartes: SIA Pelloid SPA dūņu vannas prosedūrām , Aktīvās atpūtas pakalpojumiem, Ludzas amatnieku centra eksursijai un meistardarbnīcām, kā ari amatnieku izstrādājumiem, Ludzas Novadpētniecības muzeja un salona Pelnrušķītes sapnis apmeklējumam u.c.

Latgales stenda dalību starptautiskajā tūrisma – izstādē gadatirgū “Balttour” nodrošina Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” (LTA) kopīgi sadarbojoties ar Latgales pašvaldībām un Latgales plānošanas reģionu.

Starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour” ir Baltijā nozīmīgākā tikšanās vieta tūrisma  profesionāļiem un potenciālajiem tūrisma produktu patērētājiem, kur veidojas jauni kontakti un tiek stiprināta esošā sadarbība, tā ir arī vieta, kur ir iespēja uzrunāt individuālos ceļotājus. Popularizējot tūrisma 2018.gada tūrisma piedāvājumu, šogad jau aizvadītas trīs starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgi Somijā, Nīderlandē un Lietuvā. Vēl gaidāms darbs starptautiskajās tūrisma izstādēs Igaunijā un Vācijā – Minhenē un Berlīnē, kā arī Baltkrievijā – Minskā.

Gaidīsim Latgales stendā izstādē! Un gaidīsim ceļotājus pie mums ,Ludzā!

Informācija: Līga Kondrāte, Ludzas novada TIC.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās