Latgale tūrisma izstādē BALTTOUR gatavojas pārsteigt apmeklētājus

No 1. līdz 3. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 26. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2019”, kas ir plašākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde Baltijā. Izstādē ikviens var atklāt ko jaunu nākamajai tūrisma sezonai reģionā. Ik gadu izstāde ir svētki un satikšanās vieta nozares profesionāļiem savā starpā un ar ceļotgribētājiem. Kā vēsta organizatori, „Balttour 2019” vienuviet varēs apskatīt vairāk nekā 470 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 850 tūrisma uzņēmumu no 41 pasaules valstīm.

Latgale kā ik gadu izstādē atradīsies kopīgā stendā, taču  šogad apmeklētājiem būs pavisam citā tēlā un ar jaunu, pavisam atšķirīgu stendu. Ja apmeklētājiem Latgales reģions saistās ar zilajiem ezeriem, skaisto keramiku un senajiem arodiem, tad šoreiz gribam rādīt iepriekš neredzētas lietas un emocijas, stendā dominēs baltā, melnā un zaļā krāsa. Stenda centrālais elements šogad būs jaunais tūrisma objekts Preiļos “Moto & Metal NESTER CUSTOM mākslas galerija”.  Tā ir unikāla metāla eksponātu galerija, kurā mākslas darbi izveidoti no auto un motociklu detaļām. Izstādes laikā varēsiet satikt galerijas saimniekus, fotostūrī būs iespēja uztaisīt neparastus foto ar galerijas eksponātiem, kas būs atvesti uz šo izstādi. Lai arī neparastais tūrisma objekts tiks atklāts tikai šī gada maijā, jau tagad tas ir izraisījis lielu interesi, tādēļ to gribam parādīt arī starptautiskā mērogā. Stendā darbosies arī jau zināmi un iemīļoti tūrisma objekti. Visiem ceļotgribētājiem laimi vēlēs jaunais Laimes muzejs, kas 2018.gadā kā dāvana Latvijai tās simtgadē tika atvērts Indrā. Būs arī citi jaunumi, pārsteigumi, fotografēšanās un lustīga latgaļu mūzika.

Latgales stendā varēs satikt visu TIC darbiniekus, kas stāstīs gan par šīs sezonas jaunumiem, gan aicinās apmeklēt arī jau zināmos objektus. Tūrisma speciālisti ir apkopojuši reģiona lielākos pasākumus, kā arī izdevuši kopīgu Latgales aktīvā tūrisma karti vairākās valodās. Izstādes mājražotāju un amatnieku tirgotāju zonā satiksiet daudzus Latgales seno arodu pratējus un gardumu ražotājus.

Stenda, kā arī citu kopīgo aktivitāšu izmaksas tiek segtas no Latgales pašvaldību un biedrības “Latgales reģiona tūrisma asociācija “Ezerzeme”” līdzekļiem.

Uz tikšanos izstādē “Balttour 2019” un ceļojumos pa Latgali!

Informāciju sagatavoja:

 

Biedrība “LRTA “Ezerzeme””

Valdes priekšsēdētāja L.Kondrāte

[email protected]

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās