Diskusija par tautas tērpu Ludzas amatnieku centrā

Kas ir latviešu tautas tērps, kā to izgatavot, kā saglabāt tam nepieciešamās prasmes un zināšanas, kā to pareizāk būtu lietot un komplektēt.

5.septembrī, svētdien, pl. 11.00 Ludzas amatnieku centrā, Ludzā, Tālavijas ielā 27a, Ludzas amatnieki organizē informatīvu diskusiju par tautas tērpu un tā valkāšanu, saglabāšanu un lietošanu mūsdienās ar speciālistu, amatnieku piedalīšanos.

Diskusijā pārrunāsim tradicionālo tautas tērpu valkāšanas un amata prasmju saglabāšanas jautājumus kopā ar Lindu Rubenu, Ilmāru Dreļi, Ivetu Seimanovu, Sarmīti Teivāni, Daci Visocku, Mariku Zeimuli, ieklausīsimies Anetes Karlsones un Ievas Pīgoznes pārdomās un aicināsim izteikt savu viedokli un jautājumus arī jūs.

Diskusijas laikā iepazīstināsim ar Ludzas apriņķa tērpu kolekciju un īsiem video par izzūdošiem amatiem Latgalē.

Piesakies arī Tu!

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās