Nirzā notiks Ziemeļlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojums

Pašā pavasara plaukumā, 27. aprīlī, dunēs, skanēs un čalos Nirza, jo tur sāksies Ziemeļlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojums–skate „Moza, moza tei muižeņa”. Plānots, ka pasākumā tiks pārstāvēts Rēzeknes novads un pilsēta, Viļānu un Ludzas novads, Ciblas un Dagdas novads, tie ir aptuveni 320 dalībnieki.

Pasākums „Moza, moza tei muižeņa” ir posms ceļā uz nacionālo sarīkojumu „ Pulkā eimu, pulkā teku”, kurš šogad notiks Rīgā un Vecpiebalgas novadā. Skatē katrs kolektīvs uzstāsies ar 7 minūšu garu programmu, iztirzājot tēmu par tautas gara bagātību atstāto mantojumu. Bērni un jaunieši dziedās un spēlēs kopdziesmas, ies rotaļās, stāstīs atgadījumus iz dzīves, anekdotes un dejos kopdančus.

Programmā:

10:00 – 10:30 Sadziedāšanās Nirzas pamatskolā

10:30 – 13:00 Koncerts un radošās darbnīcas Nirzas pamatskolā un skolas laukumā

13:30 – 14:30 Koncerts Raipoles Sv. Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīcā. Koncertu Raipoles baznīcā skatīties tiek aicināti visi interesenti!

15:00 – 17:00 Meistardarbnīcas un danči atpūtas kompleksā “Zirga smaids”

 

Informāciju sagatavoja

Svetlana Rimša,

Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās