Ludzas Lielā sinagoga – labākā restaurētā ēka Latvijā 2016. gadā

Svinīgā ceremonijā 6. martā tika sveikti konkursa “Latvijas Būvniecības gada balva 2016” un “Gada būvinženieris Latvijā 2016” laureāti.

Nominācijā “Restaurācija” laurus plūca Ludzas Lielā sinagoga, šīs vēsturiskās ēkas atjaunošana tika veikta pēc Ludzas novada pašvaldības pasūtījuma.

Balvas pasniegšanas ceremonijā M. Čehova Rīgas Krievu teātrī piedalījās Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, arhitekts Pēteris Blūms (SIA “Konvents”) un būvuzraugs Uģis Tērauds.

– Konkursam kopumā tika pieteikti 88 objekti, aptverot daudzveidīgu ēku tipoloģiju, kas ir vismaz divas reizes vairāk kā citos ēku konkursos Latvijā un atšķirībā no citiem būvju konkursiem ir iespējams pieteikt būves, kuras Latvijas pilsoņi un uzņēmumi būvējuši arī ārvalstīs, – informē Agrita Lūse, biedrības “Building Design and Construction Council” valdes locekle. – Konkursa objektu amplitūda – ievērojama augtsceltne un liela sabiedriskā pirts, skolas un baznīcas, privātmāja un daudzdzīvokļu ēkas, vērienīgas ražotnes un mazas koka būves, stadioni un unikāla strūklaka un daudzi, daudzi citi.

Konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2016” GRAND PRIX saņēma Rīgas Doms, Tehnoloģiju un dizaina inovāciju balvu – Ventspils lielais laukums un strūklaka “Fregate “Valzivs”. Balvas tika pasniegtas vēl 10 nominācijās, katrā atzīmējot trīs labākos objektus.

Konkurss „Latvijas Būvniecības Gada balva” notiek trešo reizi un ir žurnālu „Latvijas Būvniecība”un „Latvijas Architektūra” organizēts konkurss, sadarbojoties ar Ekonomikas ministriju, VARAM, Rīgas domes Īpašuma departamentu, Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju un vairākām biedrībām.

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās