Ludzā viesojas ārzemju žurnālisti

Šī gada maijā Latgali apciemoja Igaunijas laikraksta “Postimees” žurnālists, pēcāk jūnijā ciemojās septiņi lielākie Igaunijas tūroperatori, bet jūlija vidū reģionu apmeklēja žurnālisti no Polijas – Ilona Lewandowska, kura pārstāv dienas avīzi no Viļņas “Kurier Wileński”, Jacek Liziniewicz – nedēļas žurnāla “Gazata Polska” žurnālists, Beata Manińska – ziņu portāls niezalezna.pl pārstāve un Olga Alehno, kura arī veidos rakstu “Kurier Wileńska” avīzei, kā arī nelielus ierakstus Instagram un Facebook auditorijām.

Ludzā žurnālisti izstaigāja Ludzas vecpilsētu ar tās ievērojamākajām apskates vietām. Apmeklēja Ludzas pilsdrupas, iegriezās Ludzas Novadpētniecības muzejā, kā arī iepazinās ar amatniecības vēsturi Ludzas Amatnieku centrā. Pēc pastaigas pa pilsētu, viesiem tika piedāvāta nesteidzīga atpūta, vizinoties uz plosta pa Mazo Ludzas ezeru un baudot brīnišķīgo pilsētas panorāmu un latgaļu ēdienus.

Vizītes noslēgumā Igaunijas tūroperatora “Tallinn tour travel agency” pārstāve Daisy Järva izteicās, ka Latgales reģionam piemīt izteikts potenciāls kļūt par Eiropas mēroga tūrisma galamērķi un, ka šī nozare ir attīstāma un pilnveidojama. Savukārt žurnāliste no Polijas Olga Alehno minēja, ka Latgale asociējas ar sirsnību un lielisku maltīti, kas viesiem no Polijas ir svarīgi.

Pēc vizītēm žurnālisti dalās savās pārdomās un emocijās ar lasītājiem, aicinot arī viņus doties apskatīt Latgales plašumus. Statistikas dati rāda, ka pašreiz visvairāk tūristu ierodas no tuvējām kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas, no Vācijas, Baltkrievijas, Krievijas un arī Polijas.

Vēl jūlija beigās reģionu apmeklēs Lietuvas laikraksta “Kelionės ir pramogos”, visikeliai.com, “Verslo zinios” žurnālisti un Igaunijas Radio 4 pārstāvji, bet augusta vidū Latgali izzinās “Nordic magazine” žurnālisti no Nīderlandes.

Žurnālistu vizītes tiek organizētas, sadarbojoties Latgales Tūrisma asociācijai, Latgales reģiona Tūrisma informācijas centriem, Tūrisma pakalpojumu sniedzējiem un Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūrai (LIAA).

 

Informāciju sagatavoja
Anita Mortuzāne

Informācijas avots: Latgales reģiona Tūrisma asociācija “Ezerzeme”
preses relīze “Tūrismam Latgalē būt!”
Foto: Latgales reģiona Tūrisma asociācija “Ezerzeme”

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās