Dzejas dienas Ludzā

Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas darbinieki uzrakstīja un iesniedza novada pašvaldībā projektu Mazo kultūras projektu konkursam par Dzejas dienu rīkošanu Ludzā. Ideju atbalstīja.

Tā 7., 8. un 9. septembrī pilsētā notiks Dzejas dienu pasākumu cikls, kas šoreiz nebūs tikai tradicionālās tikšanās ar dzejniekiem, bet tiks rīkots arī citā formātā.

Ceturtdien, 7. septembrī, plkst. 17:15 Ludzas TN – īsfilma „Dzeja Ludzai”. To veidojusi radošā grupa, kurā strādāja Ludzas bibliotēkas darbinieki un Edmunds Kadakovskis, Raivis Isakovičs no Ludza TV. Filmā dzeju par mūsu pilsētu lasa dažādu paaudžu cilvēki, pazīstami ludzānieši. Varēsim izbaudīt Ludzas ainavu neatkārtojamo skaistumu.

Piektdienas, 8. septembra, vakarā pārsteigums gaida visus, kuri ar vakara vilcienu no Rīgas atgriezīsies Ludzā, kā arī viņu sagaidītājus un tos ludzāniešus, kuri plkst. 21:00 atnāks uz dzelzceļa staciju. Te notiks muzikāls Dzejas dienu pasākums „Dzeja iebrauc Ludzā”.

Pazīstamās grupas „Dabosu durovas” līderis Arnis Slobožaņins dziedās savas populārās un mazāk zināmās dziesmas. Tā šai vakarā vilciena sagaidīšana un ierašanās Ludzā kļūs par īpašu notikumu.

Sestdien, 9. septembrī, plkst. 11:00 laukumā pie TIC sāksies Dzejas tirgus. Isnaudas amatierteātris iestudējis Ulda Ausekļa dzeju. Uzstāsies Ludzas novada BJC kustību teātris. Visi tiks aicināti piedalīties radošajās darbnīcās, kur varēs izpaust savas radošās spējas, piemēram, ilustrējot dzejoļus. Tirgū rosīsies dažādi literārie varoņi, ar kuriem kopā varēs nofotografēties, piedalīties konkursos. Pie brīvā mikrofona dzeju lasīs mūsu pašu dzejas autori un arī tie, kuri vēlēsies nolasīt citiem savu iemīļoto dzejoli.

Visos Dzejas dienu pasākumos piedalīsies BJC pulciņš „Tērpi un aksesuāri”, kā arī uzņēmums „Pelnrušķītes sapnis”. Būs linu apģērbu kolekcijas demonstrējumi, iespēja iejusties pagājušo gadu apģērbu modēs, tiks demonstrēta māla trauku kolekcija.

Visu iecerēto neatklāsim. Sekojiet afišai! Iesaistieties Dzejas dienu pasākumos!

Korespondente Vanda Žulina

Lielāko pasākumu plāns Ludzas novadā 2024

Lielākie gaidāmie pasākumi 2024. gada: 18. maijs              Eiropas muzeju nakts Ludzas Novadpētniecības muzejā; 22. jūnijs              Lielais latgaļu tirgus

Pārgājiens “Iepazīsti Zilupi”

Ludzas novada tūrisma centrs 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.  Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās